Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βομβαρδισμός σε πυρηνική εγκατάσταση στο Χάρκοβο – Καμία μεταβολή στη ραδιενέργεια

Βομβαρδισμός σε πυρηνική εγκατάσταση στο Χάρκοβο – Καμία μεταβολή στη ραδιενέργεια
Ο πυρηνικός αντιδραστήρας χρησιμοποιείται στο πλαίσιο ερευνητικών προγραμμάτων
Σχετικά Άρθρα

Για μια ακόμα επίθεση σε πυρηνικό εργοστάσιο, αυτήν την φορά στο Χάρκοβο, κάνουν λόγο οι ουκρανικές Αρχές, με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) να ανακοινώνει πως βάσει της ενημέρωσης που έχει, δεν έχει προκύψει κάποια μεταβολή στα επίπεδα ραδιενέργειας.
Συγκεκριμένα, οι ουκρανικές Αρχές έκαναν λόγο για οβίδες του πυροβολικού, οι οποίες προκάλεσαν ζημιές σε εγκατάσταση πυρηνικής έρευνας που βρίσκεται στο Χάρκοβο.
Ο ΔΟΑΕ υποστήριξε ότι ουκρανικές αρχές ανέφεραν ότι η επίθεση έγινε την περασμένη Κυριακή 6/3, προσθέτοντας πως δεν διαπιστώθηκε καμία αύξηση του επιπέδου της ραδιενέργειας στην εγκατάσταση.
Όπως αναφέρεται, επλήγη τμήμα του Ινστιτούτου Φυσικής και Τεχνολογίας του Χάρκοβο που παράγει ραδιολογικό υλικό για ιατρική και βιομηχανική χρήση.
Πάντως «το απόθεμα ραδιενεργών υλικών στην εγκατάσταση είναι πολύ χαμηλό» αναφέρει ο ΔΟΑΕ, που διαβεβαίωσε ότι «οι ζημιές (...) που αναφέρθηκαν δεν είχαν καμία ραδιολογική συνέπεια».
«Έχουμε ενημερωθεί για διάφορα επεισόδια που έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια ουκρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων», τόνισε ο γενικός διευθυντής ΔΟΑΕ, Rafael Grossi.
Υπενθυμίζεται πως ο ρωσικός στρατός ελέγχει ήδη το πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporizhzhia, όπου μόλις οι δύο από τους έξι αντιδραστήρες είναι σε λειτουργία, καθώς και τον πυρηνικό σταθμό του Chernobyl.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης