Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η Ρωσία έχει αναπτύξει σχεδόν όλα τα στρατεύματα που είχε στα σύνορα με την Ουκρανία

ΗΠΑ: Η Ρωσία έχει αναπτύξει σχεδόν όλα τα στρατεύματα που είχε στα σύνορα με την Ουκρανία
Πέρα από τη νότια Ουκρανία στα άλλα μέτωπα δεν έχει σημειωθεί αληθινή πρόοδος αναφέρει το Πεντάγωνο
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως η Ρωσία έχει αναπτύξει σχεδόν όλα τα στρατεύματα που είχε συγκεντρώσει στα σύνορα με την Ουκρανία – περίπου 150.000 στρατιώτες - διατυπώνει το αμερικανικό Πεντάγωνο, αναφέροντας πως πέρα από τη νότια Ουκρανία, στα άλλα μέτωπα δεν έχει σημειωθεί αληθινή πρόοδος.
Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, λόγω της εντατικοποίησης των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων, οι άμαχοι πλήττονται ολοένα και περισσότερο, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις πολλαπλασιάζουν τους βομβαρδισμούς με πυροβολικό, πυραύλους και αεροσκάφη καθώς αδυνατούν να προελάσουν.
«Φρονούμε ότι ο ρωσικός στρατός έχει προβλήματα ηθικού, εφοδιασμού, (έλλειψη) καυσίμων και τροφίμων», ανέφερε ο John Kirby, εκπρόσωπος του Πενταγώνου, κάνοντας λόγο για «σθεναρή ουκρανική αντίσταση».
«Η εντατικοποίηση των βομβαρδισμών εναντίον ουκρανικών πόλεων έχει ολοένα βαρύτερο αντίκτυπο στον απολογισμό των θυμάτων μεταξύ των αμάχων καθώς καταστρέφονται σπίτια, εκκλησίες, νοσοκομεία και σχολεία» επισήμανε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.
Μάλιστα αναφέρεται πως η Μόσχα «στρατολογεί» πλέον ξένους μαχητές, κυρίως Σύρους.
«Ο κ. Putin έχει ακόμη την επιλογή να σταματήσει την κλιμάκωση και να επιλέξει τη διπλωματική οδό για την έξοδο από την κρίση και τον τερματισμό της εισβολής» υποστήριξε ο Kirby.

Αύξηση δυνάμεων

Παράλληλα, οι ΗΠΑ αναμένεται να στείλουν 500 στρατιωτικούς στην Ευρώπη για να ενισχύσουν την άμυνα του ΝΑΤΟ, ενώ συνολικά έχουν αναπτύξει 12.000 επιπλέον στρατιωτικούς - από αυτούς που σταθμεύουν κανονικά – από τον περασμένο Φεβρουάριο.
Σε κάθε περίπτωση οι ΗΠΑ σημειώνουν πως οι αποστολές επιπλέον δυνάμεων στην Ευρώπη σε καμία περίπτωση δεν σημαίνουν εμπλοκή των στρατιωτών αυτών σε επιχειρήσεις, καθώς ΗΠΑ και ΝΑΤΟ διαβεβαιώνουν πως δεν θέλουν να εμπλακούν σε πόλεμο με τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης