Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σειρά τηλεφωνικών επαφών για την Ουκρανία - Νέα συνομιλία Bennett με Zelensky – Επικοινωνία Erdogan με Putin

Σειρά τηλεφωνικών επαφών για την Ουκρανία - Νέα συνομιλία Bennett με Zelensky – Επικοινωνία Erdogan με Putin
Σήμερα, Κυριακή 6/3, ο Bennett είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Zelensky για τρίτη φορά από το Σάββατο (5/3)
Σχετικά Άρθρα

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό πρόεδρο, Volodymyr Zelensky, είχε την Κυριακή 6/3 ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Naftali Bennett, ο οποίος έχει αναλάβει ρόλο μεσολαβητή στην κρίση και ήδη βρέθηκε κρυφά στη Μόσχα το προηγούμενο 24ωρο για να συνομιλήσει με τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin.
Σήμερα, Κυριακή 6/3, ο Bennett είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Zelensky για τρίτη φορά από το Σάββατο (5/3), όπως δήλωσε εκπρόσωπός του, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ουκρανός πρόεδρος έχει ζητήσει από τον Naftali Bennett να αναλάβει ρόλο μεσολαβητή στην κρίση και μάλιστα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στη Μόσχα χθες είχε μια συνομιλία διάρκειας άνω των 2,5 ωρών με τον Ρώσο πρόεδρο, ενώ στη συνέχεια στο Βερολίνο συναντήθηκε με τον Γερμανό καγκελάριο Olaf Scholz.

Επικοινωνία Erdogan - Putin

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin. είχε σήμερα, Κυριακή 6/3, ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, στη διάρκεια της οποία συζήτησαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA.
Σημειώνεται ότι την συνομιλία αυτή είχε γνωστοποιήσει από το Σάββατο 5/3 ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ibrahim Kalin.
«Αυτός ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει αμέσως, είναι απαραίτητο να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Ο πρόεδρός μας διεξάγει πολύ εντατικές διπλωματικές προσπάθειες.
Ο πρόεδρος θα έχει συνομιλίες με τον Putin αύριο», είχε αναφέρει ο Ibrahim Kalin, σύμφωνα με τον οποίο o Εrdogan σκόπευε να προτείνει για άλλη μια φορά την Τουρκία ως βάση διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας κατά τις επικείμενες συνομιλίες.
Υπενθυμίζεται ότι ο Erdogan θα έχει συνομιλίες σήμερα και με άλλους ηγέτες από Ευρώπη και τον Καναδό πρωθυπουργό Justin Trudeau.
Στο μεταξύ, ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών σχεδιάζει να καλέσει τους ομολόγους του της Ρωσίας και Ουκρανίας στις 11 με 13 Μαρτίου στην Αττάλεια στο διπλωματικό φόρουμ που διεξάγεται.
Ρώσος διπλωμάτης χαιρέτισε την προσφορά του Cavusoglu να καλέσει τους υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας (Sergei Lavrov) και Ουκρανίας (Dmytro Kuleba) για συνομιλίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης