Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ρόλο διαπραγματευτή ο Erdogan για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία – Θα έχει κρίσιμη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Putin 6/3

Σε ρόλο διαπραγματευτή ο Erdogan για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία – Θα έχει κρίσιμη τηλεφωνική επικοινωνία  με τον Putin 6/3
«Αυτός ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει αμέσως, είναι απαραίτητο να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία
Σχετικά Άρθρα

Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan αναμένεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin την Κυριακή 6 Μαρτίου 2022.
«Αυτός ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει αμέσως, είναι απαραίτητο να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Ο πρόεδρός μας διεξάγει πολύ εντατικές διπλωματικές προσπάθειες.
Ο πρόεδρος θα έχει συνομιλίες με τον Putin αύριο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ibrahim Kalin.

Βάση διαπραγματεύσεων

Σύμφωνα με τον Kalin, o Εrdogan σκοπεύει να προτείνει για άλλη μια φορά την Τουρκία ως βάση διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας κατά τις επικείμενες συνομιλίες.
Ο Τούρκος εκπρόσωπος άσκησε κριτική στη Δύση, επειδή έκοψε τις γέφυρες επικοινωνίας με τη Ρωσία και επανέλαβε πως η Άγκυρα δεν θα διακόψει τις σχέσεις της ούτε με τη Μόσχα ούτε με το Κίεβο, όπως αναφέρει το Reuters.
Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Erdogan πρόκειται να έχει συνομιλίες στις 6 Μαρτίου και με άλλους ηγέτες από Ευρώπη και τον Καναδό πρωθυπουργό Justin Trudeau.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία μετά από αίτημα για βοήθεια από τους ηγέτες των δημοκρατιών του Ντονμπάς.
Ξεκαθάρισε ότι η Μόσχα δεν έχει σχέδια για κατοχή ουκρανικών εδαφών.
Ο μοναδικός σκοπός είναι η αποστρατιωτικοποίηση και η αποναζιστικοποίηση της χώρας.
Μετά από αυτό, οι ΗΠΑ, η ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο και μια σειρά από άλλα κράτη επέβαλαν κυρώσεις σε ρωσικά νομικά και φυσικά πρόσωπα.

Τουρκικές πρωτοβουλίες

Εξάλλου ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών σχεδιάζει να καλέσει τους ομολόγους του της Ρωσίας και Ουκρανίας στις 11 με 13 Μαρτίου στην Αττάλεια στο διπλωματικό φόρουμ που διεξάγεται.
Ρώσος διπλωμάτης χαιρέτισε την προσφορά του Cavusoglu  να καλέσει τους υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας και Ουκρανίας, για συνομιλίες.
Ο Gennady Gatilov, ο Ρώσος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη, φέρεται να είπε ότι η ιδέα της διεξαγωγής μιας τέτοιας συνάντησης κατά τη διάρκεια ενός διπλωματικού φόρουμ στις 11-13 Μαρτίου στην Αττάλεια ήταν καλή.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια έκτακτης συνάντησης των ανώτατων διπλωματών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες είπε ότι η Τουρκία θέλει να συγκεντρώσει Ρώσους και Ουκρανούς κορυφαίους διπλωμάτες κατά τη διάρκεια του Φόρουμ Διπλωματίας της Αττάλειας την επόμενη εβδομάδα.
Συγκεκριμένα τόνισε ότι θα ήθελαν να φέρουν μαζί τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Sergei Lavrov και τον Ουκρανό ομόλογό του Dmytro Kuleba στο Διπλωματικό Φόρουμ της Αττάλειας, εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης