Τελευταία Νέα
Διεθνή

Musk κατά κυβέρνησης των ΗΠΑ: Ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο δεν θα λογοκρίνω τα ρωσικά ΜΜΕ

Musk κατά κυβέρνησης των ΗΠΑ: Ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο δεν θα λογοκρίνω τα ρωσικά ΜΜΕ
«Συγγνώμη που είμαι απόλυτος υπέρμαχος της ελευθερίας λόγου», δήλωσε ο ιδιοκτήτης της Tesla
Η υπηρεσία δορυφορικού ίντερνετ δεν θα αποκλείσει τις ρωσικές πηγές ενημέρωσης, παρά τις προτροπές περί του αντιθέτου λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, διεμήνυσε ο Elon Musk, δηλώνοντας την αντίθεσή του στις πιέσεις να σταματήσουν να μεταδίδουν οι δορυφόροι της Starlink τη μετάδοση ρωσικών ειδησεογραφικών καναλιών, σύμφωνα με tweet του.
Ο ιδιοφυής και διάσημος επιχειρηματίας δηλώνει υπέρμαχος της ελευθερίας του Τύπου με αφορμή το κλείσιμο καναλιών και την απαγόρευση μετάδοσης ειδήσεων από ρωσικές και ουκρανικές ιστοσελίδες για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
«Δε θα το κάνουμε εκτός αν μας βάλουν το πιστόλι στον κρόταφο» ανέφερε την Παρασκευή 4 μαρτίου 2022, με ανάρτησή του στο Twitter.
«Συγγνώμη που είμαι απόλυτος οπαδός τής ελευθερίας λόγου» πρόσθεσε ο ίδιος, που δεν γνωστοποίησε από πού δέχτηκε πιέσεις να αποκλείσει τα ρωσικά ΜΜΕ από το σύστημα Starlink.
«Η υπηρεσία Starlink είναι τώρα σε λειτουργία.
Κι άλλοι τερματικοί σταθμοί είναι καθ' οδόν», είχε γράψει στο Twitter ο επικεφαλής της Tesla και του αστροναυτικού ομίλου SpaceX, ως απάντηση στην αντίστοιχη έκκληση τού αντιπροέδρου της ουκρανικής κυβέρνησης Mikaela fedorov.

Στοχοποίηση

Μια ημέρα πριν ο ιδρυτής των Tesla και Space X είχε ανακοινώσει ότι «το Starlink είναι το μόνο μη ρωσικό σύστημα επικοινωνιών που εξακολουθεί να λειτουργεί σε ορισμένες περιοχές της Ουκρανίας, επομένως η πιθανότητα να στοχοποιηθεί είναι υψηλή. Παρακαλούμε χρησιμοποιήστε με προσοχή».
Ταυτόχρονα συμβούλευε ότι οι χρήστες του θα πρέπει «να τοποθετήσουν ελαφρύ καμουφλάζ πάνω από την κεραία για να αποφύγουν την οπτική ανίχνευση.
O Musk, ωστόσο, μέσω από τα social media εκφράζει και τη στήριξη του στο ρωσικό λαό που όπως αναφέρει δεν θέλει τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης