Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διεργασίες για ανατροπή Putin; - Ο ρόλος της ρωσικής FSB και η αποκάλυψη από τους Anonymous για δολοφονία Zelensky

Διεργασίες για ανατροπή Putin; - Ο ρόλος της ρωσικής FSB και η αποκάλυψη από τους Anonymous για δολοφονία Zelensky
Υπό το κράτος των κυρώσεων, η μεγαλύτερη ρωσική τράπεζα, η Sberbank, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την ευρωπαϊκή αγορά
Σχετικά Άρθρα

Περίεργες διεργασίες φαίνεται πως έχουν αρχίσει να συντελούνται στη Ρωσία, στον απόηχο της εισβολής στην Ουκρανία αλλά και του πακέτου δυτικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί.
Ειδικότερα, οι «Anonymous» αποκάλυψαν πως πληροφορίες που διέρρευσαν από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) προειδοποιούσαν την Ουκρανία για σχέδιο δολοφονίας του προέδρου, Volodymyr Zelensky. Μάλιστα, οι Anonymous «βλέπουν» εσωτερικό αγώνα για την ανατροπή του Putin...
«Τώρα, μπορούμε να περιμένουμε έναν εσωτερικό αγώνα εξουσίας στο Κρεμλίνο για την ανατροπή του καθεστώτος Putin. Εν τω μεταξύ, ας συνεχίσουμε με τις επιθέσεις» τόνισαν σε ανάρτησή του οι «Anonymous».

 

Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πυροδότησε μια πρωτοφανή και άμεση αντίδραση από Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ, αλλά και Ηνωμένο Βασίλειο, με την επιβολή κυρώσεων που προκαλούν τεράστιο πλήγμα στη ρωσική οικονομία, ενώ στο στόχαστρο έχουν μπει και Ρώσοι ολιγάρχες.
Πιο αναλυτικά:

  • Η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ αλλά και άλλες χώρες απαγόρευσαν κάθε συναλλαγή με την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας και πάγωσαν τα περιουσιακά στοιχεία της. Στο πλαίσιο αυτό, είναι αδύνατη η ρευστοποίηση των στοιχείων του ενεργητικού της.
  • Ορισμένες ρωσικές τράπεζες, που αντιπροσωπεύουν το 70% της τραπεζικής αγοράς της χώρας, αποκόπτονται από το SWIFT, το διεθνές σύστημα διατραπεζικών συναλλαγών. Το μέτρο έχει ως στόχο να πλήξει την ικανότητα της παγκόσμιας λειτουργίας τους, εμποδίζοντας τις τράπεζες να πραγματοποιούν τις περισσότερες από τις χρηματοπιστωτικές τους συναλλαγές παγκοσμίως και αποκλείοντας τις εισαγωγές και τις εξαγωγές της Ρωσίας.
  • Η Ευρωπαϊκή Ενωση απαγόρευσε το κρατικό δίκτυο Russia Today, το πρακτορείο Sputnik και τις θυγατρικές τους.
  • Η ΕΕ έχει κλείσει τον εναέριο χώρο για τα ρωσικά αεροσκάφη.
  • Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε να χρησιμοποιήσει πόρους της για να αγοράσει και να παραδώσει όπλα στην Ουκρανία

Υπό το κράτος των κυρώσεων, η μεγαλύτερη ρωσική τράπεζα, η Sberbank, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την ευρωπαϊκή αγορά.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης