Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα 68,25 δις δολάρια έφτασε η έλλειψη ρευστότητας των ρωσικών τραπεζών

Στα 68,25 δις δολάρια έφτασε η έλλειψη ρευστότητας των ρωσικών τραπεζών
Η έλλειψη ρευστότητας του ρωσικού τραπεζικού συστήματος διευρύνθηκε στα 6,9 τρισ. ρούβλια (68,25 δισ. δολάρια) σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα.
Σχετικά Άρθρα

Η έλλειψη ρευστότητας του ρωσικού τραπεζικού συστήματος διευρύνθηκε στα 6,9 τρισ. ρούβλια (68,25 δισ. δολάρια) σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα, από 5,4 τρισ. ρούβλια την προηγούμενη ημέρα, καθώς ο κόσμος σπεύδει να τραβήξει χρήματα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Η Ρωσία βρίσκεται αντιμέτωπη με σκληρές οικονομικές κυρώσεις από τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους συμμάχους τους μετά την εισβολή στην Ουκρανία, οι οποίες έχουν πλήξει το ρούβλι και έχουν ωθήσει τον κόσμο να τραβήξει τα χρήματά του από τις τράπεζες.
Η κεντρική τράπεζα παρείχε στις τράπεζες ρευστότητα σε ρούβλια ύψους 70 δισ. δολαρίων μέσω δύο πράξεων repo την Τρίτη και σχεδιάζει να ενισχύσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα με άλλα 6 τρισ. ρούβλια μέσω πράξεων repo και καταθέσεων την Πέμπτη.
Οι ρωσικές τράπεζες χρωστούν στην κεντρική τράπεζα συνολικά 9,6 τρισ. ρούβλια από την Τετάρτη, 2 Μαρτίου όπως ανακοίνωσε, από 8,2 τρισ. ρούβλια μια μέρα πριν.
Η Ρωσία αποκαλεί τις ενέργειές της στην Ουκρανία ως «ειδική επιχείρηση», η οποία, όπως λέει, δεν αποσκοπεί στην κατάληψη εδαφών, αλλά στην καταστροφή των στρατιωτικών δυνατοτήτων της χώρας και στη σύλληψη επικίνδυνων εθνικιστών, όπως τους θεωρεί.
Αυτή την εβδομάδα, η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας υπερδιπλασίασε το βασικό επιτόκιο δανεισμού της στο 20% από 9,5%, προσπαθώντας να στηρίξει το ρούβλι και να προσελκύσει κάποια κεφάλαια πίσω στις τραπεζικές καταθέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης