Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Lukashenko αποκάλυψε τον χάρτη για το σχέδιο της ρωσικής επίθεσης - Στο στόχαστρο και η Μολδαβία

Ο Lukashenko αποκάλυψε τον χάρτη για το σχέδιο της ρωσικής επίθεσης - Στο στόχαστρο και η Μολδαβία

Η αποκάλυψη του Lukashenko εντείνει την ανησυχία για τις επόμενες κινήσεις του προέδρου Vladimir Putin

Σχετικά Άρθρα
Ανησυχία προκαλεί η αποκάλυψη (ηθελημένα ή όχι) του Λευκορώσου προέδρου, Alexander Lukashenko, σχετικά με τις επόμενες κινήσεις του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin.
Ειδικότερα, ο Lukashenko, απευθυνόμενος σε αξιωματικούς ασφαλείας, παρουσίασε ένα χάρτη σχετικά με προτεινόμενα σχέδια μάχης για τα ρωσικά στρατεύματα σε όλη την Ουκρανία. Περιέχει λεπτομερείς γραμμές επίθεσης της Ρωσίας προς την Ουκρανία, μερικές από τις οποίες υλοποιήθηκαν τις πρώτες ημέρες της εισβολής,  όπως οι δυνάμεις που εισέβαλαν στο Κίεβο από τον βορρά και προς τη Χερσώνα από την Κριμαία.
Ωστόσο, στον χάρτη διακρίνονται αρκετές επιθέσεις που δεν έχουν ακόμη πραγματοποιηθεί -με μία μάλιστα να έχει ως ορμητήριο το λιμάνι της Οδησσού με στόχο τη Μολδαβία- υποδηλώνοντας ότι η Ρωσία σχεδιάζει να βαδίσει στρατεύματα στη γείτονα της Ουκρανίας.
Παράλληλα, στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας ο Λουκασένκο μιλά για πυραυλικές επιθέσεις από τη Λευκορωσία εναντίον σημαντικών ουκρανικών στόχων.

Πάντως, ο Λευκορώσος ηγέτης και σύμμαχος του Putin δήλωσε χθες (1/3/2022) ότι η χώρα του δεν σχεδιάζει να συμμετάσχει στη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία και απέρριψε τους ισχυρισμούς του Κιέβου ότι Ρώσοι στρατιώτες εξαπολύουν επιθέσεις στην Ουκρανία από το έδαφος της Λευκορωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης