Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ύψιστο συναγερμό θέτει ο Putin τις ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις, εν μέσω εντάσεων με τη Δύση

Σε ύψιστο συναγερμό θέτει ο Putin τις ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις, εν μέσω εντάσεων με τη Δύση
Η απόφαση να τεθούν οι πυρηνικές δυνάμεις της χώρας ελήφθη εν μέσω εντάσεων της Ρωσίας με τη Δύση
Σχετικά Άρθρα

Διαταγή να τεθούν οι ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις σε ύψιστο συναγερμό έδωσε ο πρόεδρος της χώρας Vladimir Putin την Κυριακή (27/2/2022).
Η απόφαση να τεθούν οι πυρηνικές δυνάμεις της χώρας ελήφθη εν μέσω εντάσεων της Ρωσίας με τη Δύση, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ο Putin επικαλέστηκε επιθετικές δηλώσεις ηγετών του ΝΑΤΟ και οικονομικές κυρώσεις κατά της Μόσχας.
Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση είπε: «Όπως βλέπετε, όχι μόνο οι δυτικές χώρες λαμβάνουν εχθρικά μέτρα κατά της χώρας μας στην οικονομική διάσταση - εννοώ τις παράνομες κυρώσεις που όλοι γνωρίζουν πολύ καλά.
«Αλλά και οι ανώτατοι αξιωματούχοι ηγέτιδων χωρών του ΝΑΤΟ επιτρέπουν στους εαυτούς τους να κάνουν επιθετικές δηλώσεις σε σχέση με τη χώρα μας», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Οι αποτρεπτικές δυνάμεις

Οι αποτρεπτικές δυνάμεις της Ρωσίας περιλαμβάνουν διάφορα στρατηγικά όπλα, τόσο πυρηνικά όσο και συμβατικά, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για άμυνα όσο και για επίθεση.
Σύμφωνα με τον στρατιωτικό ορισμό της Ρωσίας, οι δυνάμεις έχουν σχεδιαστεί για «να αποτρέψουν την επιθετικότητα εναντίον της Ρωσίας και των συμμάχων της, καθώς και για να νικήσουν τον επιτιθέμενο, συμπεριλαμβανομένου ενός πολέμου με τη «χρήση πυρηνικών όπλων».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης