Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετική εξέλιξη - Η Ουκρανία αποδέχθηκε την πρόταση για συνομιλίες με σκοπό την κατάπαυση του πυρός

Θετική εξέλιξη -  Η Ουκρανία αποδέχθηκε την πρόταση για συνομιλίες με σκοπό την κατάπαυση του πυρός
Ήδη στην πόλη Gomel της Λευκορωσία, όπου πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι συζητήσεις, βρίσκεται η ρωσική διαπραγματευτική ομάδα.

Η Ουκρανία αποδέχθηκε τελικά την πρόταση για τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με σκοπό την κατάπαυση του πυρός, σύμφωνα με τη Μόσχα.
Ήδη στην πόλη Gomel της Λευκορωσία, όπου πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι συζητήσεις, βρίσκεται η ρωσική διαπραγματευτική ομάδα.
Η Ρωσία έκανε γνωστό την Κυριακή (27/02/2022) ότι, μετά από τις αρχικές αρνητικές απαντήσεις, η Ουκρανία συμφώνησε να στείλει μια ομάδα στη Λευκορωσία για συνομιλίες με σκοπό τον τερματισμό της ρωσικής στρατιωτικής εκστρατείας στη χώρα.
Το Κίεβο «επιβεβαίωσε» τις προγραμματισμένες συνομιλίες στην περιοχή Gomel της Λευκορωσίας, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα τόσο της Ρωσίας όσο και της Ουκρανίας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ρώσος επικεφαλής διαπραγματευτής Vladimir Medinsky.
Ο Medinsky πρόσθεσε ότι τα μέρη αποφασίζουν τώρα για την επιμελητεία και την ακριβή τοποθεσία της συνόδου κορυφής, με «μέγιστη ασφάλεια» για τους Ουκρανούς.

Τηλεφωνική επικοινωνία Lukashenko - Zelensky

Νωρίτερα με τον ηγέτη της Λευκορωσίας και σύμμαχο του Putin, ανακοίνωσε πως συνομίλησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, σε μήνυμά του στο δίκτυο Telegram.
Ο  Zelensky δεν έχει δώσει προς το παρόν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία.

 


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης