Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merz (CDU, Γερμανία): Στηρίζει την απόφαση Scholz αύξησης των αμυντικών δαπανών, γιατί δεν χωρά κομματική πολιτική

Merz (CDU, Γερμανία): Στηρίζει την απόφαση Scholz αύξησης των αμυντικών δαπανών, γιατί δεν χωρά κομματική πολιτική
Θα περπατήσουμε αυτόν τον δρόμο μαζί σας, δήλωσε ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) F. Merz στον καγκελάριο O. Scholz
Σχετικά Άρθρα

«Θα περπατήσουμε αυτόν τον δρόμο μαζί σας», δήλωσε ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Friedrich Merz, υποσχόμενος στην κυβέρνηση στήριξη στην προσπάθεια ενίσχυσης των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων.
"Το CDU στηρίζει την πολιτική του Olaf Scholz για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων (…) δεν υπάρχει εδώ χώρος για κομματική πολιτική", δήλωσε ο κ. Merz, αναφερόμενος στην εξαγγελία του καγκελάριου για τη δημιουργία ειδικού ταμείου 100 δισεκατομμυρίων ευρώ για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης της Bundestag για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
"Αυτή είναι η ιστορική πρόκληση της θητείας σας", πρόσθεσε ο κ. Μερτς απευθυνόμενος στον Olaf Scholz και συμφώνησε ότι η Γερμανία "πρέπει να επανεξετάσει τα συμφέροντά της σε αυτόν τον κόσμο".
Η Bundeswehr δεν είναι αυτή τη στιγμή σε θέση να υπερασπιστεί επαρκώς τον εαυτό της και είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για αυτό, συνέχισε ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι αυτή η πολιτική πρέπει να εφαρμοστεί "όχι φορτώνοντας νέα βάρη στη νέα γενιά".
Αναφερόμενος στην Ουκρανία, ο Friedrich Merz δήλωσε "ντροπιασμένος" και "θλιμμένος" επειδή "δεν μπορέσαμε να βοηθήσουμε νωρίτερα" και εξέφρασε τον σεβασμό του για τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky. Υπεύθυνη για όλα είναι η ρωσική κυβέρνηση, "αλλά και σε δεύτερο επίπεδο κάποιοι άλλοι, "φίλοι των Ρώσων", ακόμη και στη Γερμανία", δήλωσε, υπονοώντας και τον πρώην καγκελάριο Gerhard Schroeder, ο οποίος εργάζεται πλέον για τους ρωσικούς ενεργειακούς κολοσσούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης