Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wunsch (ΕΚΤ, Βέλγιο): Οι αγορές σωστά έχουν προεξοφλήσει σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής – Αύξηση επιτοκίων στο τέλος του 2022 ή αρχές του 2023

Wunsch (ΕΚΤ, Βέλγιο): Οι αγορές σωστά έχουν προεξοφλήσει σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής – Αύξηση επιτοκίων στο τέλος του 2022 ή αρχές του 2023

Ο κεντρικός τραπεζίτης του Βελγίου Wunsch δήλωσε ότι συμφωνεί με τις προσδοκίες της αγοράς ότι η ΕΚΤ θα σταματήσει τις αγορές ομολόγων το τρίτο τρίμηνο και θα αυξήσει τα επιτόκια στο τέλος του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του 2023

Σχετικά Άρθρα
Συμφωνεί με τις προσδοκίες της αγοράς σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της τράπεζας το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Pierre Wunsch, σύμφωνα με συνέντευξή του στην εφημερίδα De Tijd, όπως μεταδίδει το Bloomberg το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022.

Ανάκαμψη της οικονομίας

Ο Wunsch είπε ότι συμφωνεί με της προσδοκίες της αγοράς ότι η ΕΚΤ θα σταματήσει τις αγορές ομολόγων το τρίτο τρίμηνο και θα αυξήσει τα επιτόκια στο τέλος του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του 2023, σύμφωνα με το De Tijd.
Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Βελγίου δήλωσε ότι διαφωνεί με την ιδέα ότι η άρση της χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ θα ακρωτηριάσει την οικονομική ανάκαμψη, καθώς η νομισματική πολιτική παραμένει «εξαιρετικά διευκολυντική», υπογραμμίζει.

Η ενεργειακή κρίση

Οι μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές της ενέργειας θα καταστήσουν τον πληθωρισμό πιο ασταθή στο μέλλον, γεγονός που θα πρέπει να ωθήσει τις κεντρικές τράπεζες να αποδεχθούν ότι οι αυξήσεις τιμών κατά καιρούς μπορεί να αποκλίνουν από τους στόχους τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή κινδυνεύουν να καταστούν... υπερβολικά ακτιβιστές στον καθορισμό της νομισματικής πολιτικής, ανέφερε στην De Tijd ο Wunsch ως ρητό.

Το φθηνό χρήμα και οι επενδύσεις

Αν και υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με το τελικό σημείο του κύκλου σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής, ο Wunsch δήλωσε ότι τα πολύ χαμηλά επιτόκια έχουν μικρό αντίκτυπο στην οικονομία, επειδή το φθηνό χρήμα δεν έχει μεγάλη διαφορά στις επενδυτικές αποφάσεις του ιδιωτικού τομέα.
Οι χρηματοπιστωτικές αγορές μπορεί να ποντάρουν λάθος στο γεγονός ότι τα πραγματικά επιτόκια θα παραμείνουν αρνητικά για μεγάλο χρονικό διάστημα, ανέφερε ο .Wunsch.
Central Bank Rates | Worldwide Interest Rates | European Central Bank (ECB)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης