Τελευταία Νέα
Διεθνή

Williams (Fed New York) : Το Μάρτιο η Fed πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια

Williams (Fed New York) : Το Μάρτιο η Fed πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια
H Fed πρέπει να επισπεύσει την αύξηση των επιτοκίων και να αρχισει από το Μάρτιο, δήλωσε ο επικεφαλής της Fed Νέας Υόρκης.
Σχετικά Άρθρα

H Fed πρέπει να αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια τον Μάρτιο ως απάντηση στον υψηλό πληθωρισμό και την ισχυρή ανάπτυξη των θέσεων εργασίας, δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης, John Williams.
«Με τη σημερινή ισχυρή κατάσταση της οικονομίας και τον πληθωρισμό να είναι πολύ πάνω από τον μακροπρόθεσμο στόχο μας 2%, είναι καιρός να αρχίσουμε να αυξάνουμε τα επιτόκια σε πιο φυσιολογικά επίπεδα», δήλωσε ο Williams σε δηλώσεις του που είχε ετοιμάσει για μια εικονική εκδήλωση που διοργανώθηκε από Πανεπιστήμιο του New Jersey City και το Ινστιτούτο Guarini για τη Διεθνή Εκπαίδευση και την Οικονομική Κινητικότητα.
«Ειδικότερα, εκτιμώ ότι θα είναι σκόπιμο να αυξήσουμε το επιτόκιο στην επερχόμενη συνάντησή μας τον Μάρτιο», πρόσθεσε.
Μετά την έναρξη της αύξησης των επιτοκίων, το επόμενο βήμα για τη Fed είναι να αρχίσει να μειώνει τον ισολογισμό της, περιορίζοντας τα ομόλογα του Δημοσίου και τα ομόλογα που συνδέονται με στεγαστικά δάνεια, είπε ο Williams. Ενώ πρόσθεσε πως πιστεύει ότι η διαδικασία αυτή θα ξεκινήσει αργότερα φέτος.
Ο Williams είπε ότι αναμένει πως το πραγματικό ΑΕΠ των ΗΠΑ θα αυξηθεί ελαφρώς λιγότερο από 3% φέτος και το ποσοστό ανεργίας θα μειωθεί σε περίπου 3,5% μέχρι το τέλος του έτους.
Προβλέπει επίσης ότι ο πληθωρισμός των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) θα μειωθεί σε 3% και περαιτέρω το επόμενο έτος καθώς θα υποχωρούν τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης