Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη για τον χρυσό και το παλλάδιο έφερε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κέρδη για τον χρυσό και το παλλάδιο έφερε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Μέτρια κέρδη για το χρυσό, υψηλά κέρδη για το παλλάδιο λόγω της γενικευμένες ρωσικης εισβολής στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα

Με κέρδη έκλεισε ο χρυσός, καθώς η γενικευμένη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αύξησε τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο, στέλνοντας την τιμή του στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο 2021.
Υπό την πίεση των στρατιωτικών εξελίξεων στην Ουκρανία που έριξαν τις αγορές μετοχών και αύξησσν τις τιμές των εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού αυξήθηκε κατά 15,90 δολάρια ή 0,8%, για να διαμορφωθεί στα 1.926,30 δολάρια η ουγγιά, ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασε σε υψηλό 17 μηνών στα 1.976,50 δολάρια, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data.
«Εάν η Ρωσία επεκτείνει την εισβολή της πέρα από την Ουκρανία και εμπλακεί σε μάχη με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική ή την Πολωνία, ο χρυσός πιθανότατα θα ξεπεράσει τα 2.000 δολάρια - και ίσως προσεγγίσει τα 2.200 δολάρια, τόσο λόγω του ενδιαφέροντος για ασφαλή καταφύγια όσο και λόγω της έλλειψης πωλητών», δήλωσε ο Jeff Wright, επικεφαλής επενδύσεων στην Wolfpack Capital.
Το παλλάδιο Ιουνίου, δεδομένου του κινδύνου για τις προμήθειες από τη Ρωσία, η οποία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός του μετάλλου, ενισχύθηκε κατά 2,4% στα 2.501,90 δολάρια ανά ουγγιά.
Ως προς τα υπόλοιπα μέταλλα, η πλατίνα υποχώρησε κατά 2,7% στα 1.062,10 δολάρια η ουγγιά, το ασήμι αυξήθηκε κατά 0,6% στα 24,687 δολάρια η ουγγιά, ενώ ο χαλκός έχασε 0,6% στα 4,461 δολάρια η ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης