Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (Μ. Βρετανία): Οι χειρότεροι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν - Δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ουκρανία

Johnson (Μ. Βρετανία): Οι χειρότεροι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν - Δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ουκρανία
Η βάρβαρη επίθεση του Putin πρέπει στο τέλος να αποτύχει υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας
Σχετικά Άρθρα

Οι χειρότεροι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Boris Johnson, αναφερόμενος στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Σε τηλεοπτικό του μήνυμα ο Johnson υποστήριξε πως όλες οι προειδοποιήσεις της Δύσης για την επικείμενη ρωσική εισβολή αποδείχθηκαν τραγικά ακριβή, επισημαίνοντας πως «ο πρόεδρος Putin κήρυξε πόλεμο στην Ευρώπη».
«Επιτέθηκε σε μια φιλική του χώρα χωρίς να προηγηθεί καμία πρόκληση ή να υπάρχει κάποια αξιόπιστη δικαιολογία» ανέφερε ο Johnson, ο οποίος υπογράμμισε πως μια τεράστια στρατιωτική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη από γη, αέρα, θάλασσα από τη ρωσική πλευρά.
Όπως είπε, η Ουκρανία δεν είναι μια μακρινή χώρα για την οποία δεν ξέρουμε πολλά, αλλά είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση στην Ευρώπη που εδώ και δεκαετίες απολάμβανε τη δημοκρατία και την ελευθερία.
«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να χαθεί αυτή η ελευθερία.
Δεν μπορούμε να κοιτάξουμε αλλού» υποστήριξε ο Johnson, αναφέροντας πως η Μ. Βρετανία ήταν από τις πρώτες που έσπευσαν να συνδράμουν ακόμα και με όπλα την Ουκρανία.
Ο Johnson υποστήριξε ότι σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και της οικονομίας της, επισημαίνοντας ότι η Ευρώπη πρέπει σταματήσει την εξάρτηση της από τη Ρωσία όσον αφορά το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Δικτάτορας ο Putin

Επιπλέον, ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε πως αυτό «το βάρβαρο και αποκρουστικό εγχείρημα του Putin πρέπει να καταλήξει σε αποτυχία» ενώ απευθυνόμενος στους Ρώσους πολίτες, σημείωσε ότι δεν μπορεί να πιστέψει πως αυτή η επίθεση γίνεται στο όνομα του Ρωσικού λαού.
«Δεν πιστεύω ότι ο Ρώσος δικτάτορας θα υποτάξει το εθνικό αίσθημα των Ουκρανών» είπε ο Johnson, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για μια επίθεση στη δημοκρατία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης