Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θέση κατά της Ρωσίας λαμβάνει η Τουρκία: Απαράδεκτη η εισβολή στην Ουκρανία - Όχι στην αλλαγή συνόρων με όπλα

Θέση κατά της Ρωσίας λαμβάνει η Τουρκία: Απαράδεκτη η εισβολή στην Ουκρανία - Όχι στην αλλαγή συνόρων με όπλα

Η Τουρκία καταδίκασε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και κάνει λόγο για κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου

Σχετικά Άρθρα
Θέση κατά της Ρωσίας λαμβάνει η Τουρκία καταδικάζοντας τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και κάνοντας λόγο για κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.

«Θεωρούμε απαράδεκτη τη στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά της Ουκρανίας και την απορρίπτουμε» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας και υπογραμμίζεται ότι «αυτή η επίθεση πέρα από την καταστροφή των συμφωνιών του Μινσκ, αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και αποτελεί σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της περιοχής και του κόσμου».
Παράλληλα, η Άγκυρα τονίζει ότι η κυριαρχία των χωρών πρέπει να γίνεται σεβαστή και δηλώνει ότι είναι ενάντια στην αλλαγή συνόρων με όπλα.
«Καλούμε τη Ρωσική Ομοσπονδία να σταματήσει αυτή την άδικη και παράνομη πράξη το συντομότερο δυνατό.
Η στήριξη μας στην πολιτική ενότητα, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας θα συνεχιστεί» καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

H Ουκρανία ζητά κλείσιμο των Στενών του Βοσπόρου για τους Ρώσους

Ωστόσο, παραμένει ερώτημα ποια θα είναι αντίδραση της Τουρκίας στο αίτημα της Ουκρανία για κλείσιμο των Στενών του Βοσπόρου για τους Ρώσους.
«Είμαστε σε πόλεμο. Είναι η πρώτη φορά που ένα κράτος με πυρηνικά όπλα διεξάγει ανοιχτό πόλεμο. Θέλουμε βοήθεια στην Ουκρανία, θέλουμε στρατιωτική βοήθεια για να αμυνθούμε. Ζητάμε οικονομική βοήθεια. Ζητούμε η Τουρκία να κλείσει τα Στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων για τα ρωσικά πλοία. Το ίδιο και τον εναέριο χώρο της.
Καλούμε όλο τον κόσμο να συνασπιστεί κατά του Putin και να αποτρέψει την επέκταση του πολέμου. Καλούμε να αποτραπεί η εν λόγω επιθετικότητα. Σήμερα, η Ουκρανία προστατεύει την ασφάλειά σας. Ελπίζουμε ότι όλος ο τουρκικός λαός θα στηρίξει την Ουκρανία στον δίκαιο αγώνα της» δήλωσε ο Ουκρανός πρέσβης στην Άγκυρα, Vasyl Bodnar.
Υπενθυμίζει ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, έχει δηλώσει ευθέως πως δεν επιθυμεί τη διατάραξη των σχέσεων ούτε με τη Ρωσία ούτε με την Ουκρανία. «Δεν είναι δυνατόν να εγκαταλείψουμε καμία από τις δύο (Ουκρανία και Ρωσία). Στόχος μας είναι να κάνουμε ένα τέτοιο βήμα ώστε, θεού θέλοντος, να διευθετήσουμε το θέμα χωρίς να εγκαταλείψουμε κανέναν» δήλωνε χθες (23/2/2022) ο Erdogan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης