Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lukashenko: H Λευκορωσία δεν μετέχει στη ρωσική εισβολή - Πρόταση για συνομιλίες στο Μινσκ

Lukashenko: H Λευκορωσία δεν μετέχει στη ρωσική εισβολή - Πρόταση για συνομιλίες στο Μινσκ
Σύμφωνα με το Κίεβο, οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν το λευκορωσικό έδαφος- Απορρίπτει τους ισχυρισμούς ο Lukashenko
Σχετικά Άρθρα
Ο στρατός της Λευκορωσίας, η οποία είναι σύμμαχος της Μόσχας, δεν μετέχει στην εισβολή στην Ουκρανία που εξαπέλυσε το πρωί η Ρωσία, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Alexander Lukashenko, την ώρα που το Κίεβο υποστηρίζει ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί το λευκορωσικό έδαφος για την εισβολή της.
Σύμφωνα με το RIA, ο Lukashenko πρότεινε επίσης τη διεξαγωγή συνομιλιών ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία στο Μινσκ.
"Τα στρατεύματά μας δεν λαμβάνουν κανένα μέρος στην επιχείρηση αυτή", δήλωσε ο Lukashenko σε συνεδρίαση με τους αρχηγούς των γενικών επιτελείων των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του.
Σύμφωνα με το Κίεβο, οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν το λευκορωσικό έδαφος --όπου στρατιωτικό τους σώμα στρατοπέδευε για εβδομάδες για στρατιωτικές ασκήσεις-- στην επίθεσή τους κατά της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τον Lukashenko, ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος του τηλεφώνησε, του "έκανε μια πολύ λεπτομερή ενημέρωση για την κατάσταση" και του δήλωσε ότι ο σκοπός της εισβολής ήταν να "δοθεί τέλος στην γενοκτονία του πληθυσμού στις περιοχές Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ".
Αυτά τα δύο φιλορωσικά αυτονομιστικά εδάφη στην ανατολική Ουκρανία διεξάγουν πόλεμο από το 2014 με τις ουκρανικές δυνάμεις και ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin αναγνώρισε τη Δευτέρα την ανεξαρτησία τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης