Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πετρέλαιο: Άνοδος στα 95,39 δολάρια για το brent, στα 93,86 για το αμερικανικό αργό

Πετρέλαιο: Άνοδος στα 95,39 δολάρια για το brent, στα 93,86 για το αμερικανικό αργό
Σημαντική άνοδο προκάλεσε στις τιμές του πετρελαίου η κλιμακούμενη κρίση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα

Άλμα κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου, ως συνέπεια της απόφαση του Ρώσου προέδρου Valdimir Putin να αναγνωρίσει ως ανεξάρτητες τις αυτοαποκαλούμενες "Λαϊκές Δημοκρατίες του Donetsk και του Luhansk", που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Δύσης.
Το αργό αμερικανικό πετρέλαιο WTI σκαρφάλωσε κοντά στα 94 δολ. το βαρέλι, ενώ το Brent πλησίασε τα 96 δολ. το βαρέλι.
"Η ανησυχία είναι ότι αν η ένταση στην Ανατολική Ευρώπη κλιμακωθεί περαιτέρω, ένα μέρος της προσφοράς ίσως χαθεί από την αγορά, λόγω των πολιτικών αποφάσεων που συνέονται με την κρίση Ρωσίας Ουκρανίας και την αντιπαράθεση Ρωσίας-Δύσης", επηρεάζοντας όχι μόνο την ενέργεια αλλά και άλλα εμπορεύματα, ανέφερε ο Giovanni Staunovo, αναλυτές στα εμπορεύματα της UBS Group AG, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Στο μεταξύ, οι μεγαλύτεροι παραγωγοί πετρελαίου του OPEC+ φέρεται να θέλουν ο Οργανισμός να συνεχίσει να εφαρμόζει την ίδια στρατηγική των σταδιακών αυξήσεων της παραγωγής κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα στην αγορά και για τον Απρίλιο, παρά τις εκκλήσεις των ΗΠΑ και άλλων χωρών για μεγαλύτερη αύξηση της παραγωγής, αναφέρει το Bloomberg.
Αναλυτικά, το WTI κέρδισε 2,79 δολ. φτάνοντας στα 93,86 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ το Brent ενισχύθηκε κατά 1,85 δολ. στα 95,39 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης