Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ – FDA: Σοβαρά νευρολογικά προβλήματα μετά από εμβολιασμό για Covid – Οι παρενέργειες που παρουσιάστηκαν

ΗΠΑ –  FDA: Σοβαρά νευρολογικά προβλήματα μετά από εμβολιασμό για Covid – Οι παρενέργειες που παρουσιάστηκαν
Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) των ΗΠΑ διεξάγουν ξεχωριστά έρευνες για νευρολογικά ζητήματα μετά τον εμβολιασμό
Σχετικά Άρθρα

Σοβαρά νευρολογικά προβλήματα παρουσιάστηκαν σε άτομα που έχουν υποβληθεί σε εμβολιασμό για τον Covid.
Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) των ΗΠΑ διεξάγουν ξεχωριστά έρευνες για νευρολογικά ζητήματα μετά τον εμβολιασμό, τα οποία έχουν εκδηλωθεί με συμπτώματα, όπως παράλυση προσώπου και ζάλη και έχουν συνδεθεί σε ορισμένες περιπτώσεις με τα εμβόλια, σύμφωνα με τους Epoch Times.
Μία προσπάθεια κατανόησης ενός προβλήματος που οι ειδικοί σε όλο τον κόσμο επιδιώκουν να αντιληφθούν, καταβάλλεται από τη Dr. Janet Woodcock, η οποία ήταν εν ενεργεία επίτροπος του FDA μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου.
Aξιολογεί προσωπικά τις νευρολογικές παρενέργειες από τα εμβόλια Covid τουλάχιστον από τις 13 Σεπτεμβρίου 2021.
«Δυσκολευόμαστε να εντοπίσουμε αυτά τα προβλήματα που σχετίζονται με το νευρικό σύστημα που έχουν τεθεί υπόψη μας.
Ζήτησα συγκεκριμένες αναζητήσεις των αναφορών που λαμβάνουμε τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από άλλες χώρες, όπου η επίβλεψη των συμμετεχόντων είναι μεγαλύτερη», δήλωσε η Woodcock.
Οι επιδημιολόγοι της FDA συλλέγουν επίσης δεδομένα για να εξετάσουν το ζήτημα.

Προβλήματα μετά τον εμβολιασμό

Εν τω μεταξύ, μια ομάδα του Εθνικού Ινστιτούτου Νευρολογικών Διαταραχών του NIH (NINDS), παρακολουθεί ασθενείς, που ανέφεραν προβλήματα μετά τον εμβολιασμό, σύμφωνα με μελέτη του 2021.
Ένα μέρος των ασθενών εξετάστηκε στο νοσοκομείο Bethesda στο Maryland.
Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα παρόλο που υγειονομικοί αξιωματούχοι συνδέουν τα προβλήματα αυτά ευθέως με τα εμβόλια.
Μιλώντας στους Epoch Times, εκπρόσωπος της FDA ανέφερε, πως στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται πολλά ζητήματα που «δυνητικά συνδέονται με τον εμβολιασμό», συμπεριλαμβανομένης της νευρολογικής διαταραχής που είναι γνωστή ως σύνδρομο Guillain-Barré, ο συνδυασμός της πήξης του αίματος και χαμηλών επιπέδων αιμοπεταλίων στο αίμα γνωστά ως θρόμβωση με σύνδρομο θρομβοπενίας (TTS) και διάφορες μορφές καρδιακής φλεγμονής, συμπεριλαμβανομένης της μυοκαρδίτιδας.
«Η πιθανότητα να συμβούν αυτές οι παρενέργειες είναι πολύ χαμηλή», είπε ο εκπρόσωπος.
«Μέχρι σήμερα, τα συστήματα παρακολούθησης της ασφάλειας του εμβολίου Covid δεν έχουν εντοπίσει νευρολογικά προβλήματα μετά από εμβολιασμό για Covid.
Οι επιδημιολόγοι και εμπειρογνώμονες της FDA στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αναλύουν συνεχώς δεδομένα στο σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών του εμβολίου (VAERS) για να εντοπίσουν πιθανές ενδείξεις που θα υποδηλώνουν την ανάγκη για πιο εις βάθος μελέτη.

Σοβαρά νευρολογικά προβλήματα

Αμερικανοί αξιωματούχοι διαπίστωσαν ότι πολλές αναφορές που υποβλήθηκαν στο VAERS δεν αντιπροσωπεύουν παρενέργειες που οφείλονται σε εμβόλιο, για λόγους όπως λανθασμένη διάγνωση, εμφάνιση της εν λόγω κατάστασης πριν από τον εμβολιασμό ή υποκείμενα νοσήματα.
Πάντως μελέτες δείχνουν ότι ο αριθμός των αναφορών στο VAERS συχνά υποδηλώνει προβλήματα μετά τον εμβολιασμό.
Ως απόδειξη ότι «μπορούν να ανιχνευθούν ενδείξεις σπάνιων ανεπιθύμητων ενεργειών».
Ενδεικτικά παρατίθενται έξι αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών, συμπεριλαμβανομένων τριών θανάτων ή TTS μετά τον εμβολιασμό με Johnson & Johnson.Τα CDC καταγράφουν μόνο ένα ανεπιθύμητο συμβάν ως πιθανό να έχει «αιτιώδη σχέση» με ένα εμβόλιο. Αυτό είναι τ TTS μετά από εμβολιασμό με Johnson & Johnson.

«Νευρολογικές παρενέργειες»

Ο Dr. Avindra Nath, κλινικός διευθυντής του NINDS των NIH, ήταν επικεφαλής μιας ομάδας που εξέτασε ασθενείς που αντιμετώπισαν σοβαρά νευρολογικά προβλήματα.
Μερικοί ασθενείς επισκέφθηκαν στο Bethesda του Maryland για εξετάσεις, ενώ άλλοι συμβουλεύτηκαν εξ αποστάσεως ειδικούς των NIH.
Ο Nath και η Dr Farinaz Safavi, μία από τους κορυφαίες αναπληρώτριες του Nath, πιστεύουν ότι τα ζητήματα συνδέονται με τα εμβόλια.

Νευροπάθεια

«Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια στα NIH για να εξετάσουμε τις νευρολογικές παρενέργειες των εμβολίων COVID-19», είπε η Safavi.
Πολλοί ασθενείς δυσκολεύτηκαν να λάβουν φροντίδα από τους τοπικούς γιατρούς όταν εξέθεταν πώς εμβολιάστηκαν πριν ξεκινήσουν τα προβλήματα.
«Τελικά στα NIH, μπόρεσα να λάβω την κατάλληλη διάγνωση», είπε η Brianne Dressen, νηπιαγωγός που ζει στη Γιούτα.
δ_11.JPG

«Αφού μπόρεσα να πάρω τη σωστή διάγνωση από επικεφαλής ερευνητές στον Covid οι γιατροί μου άρχισαν να με παίρνουν στα σοβαρά», είπε η Dressen.
Τα ιατρικά αρχεία από την επίσκεψη της Dressen δείχνουν ότι οι γιατροί του NIH της διέγνωσαν «επίμονα νευρολογικά συμπτώματα μετά το εμβόλιο » και «μεταεμβολιαστική νευροπάθεια».
Η νευροπάθεια είναι νευρική βλάβη που μπορεί να επηρεάσει το νευρικό σύστημα των ασθενών και να οδηγήσει σε συμπτώματα όπως αδύναμα άκρα, απώλεια όρασης και απώλεια μυϊκού ελέγχου.



us.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης