Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Το τέλος της υποχρεωτικής απομόνωσης των θετικών ατόμων στον κορωνοϊό θα ανακοινώσει ο Johnson

Βρετανία: Το τέλος της υποχρεωτικής απομόνωσης των θετικών ατόμων στον κορωνοϊό θα ανακοινώσει ο Johnson
Ο B. Johnson θα ανακοινώσει λεπτομέρειες για το πώς η χώρα θα αντιμετωπίσει μελλοντικές παραλλαγές του νέου κορωνοϊο

Σχέδιο που θα προβλέπει την κατάργηση της απομόνωσης των ανθρώπων που προσβάλλονται από τον νέο κορωνοϊό θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, B. Johnson , την επόμενη εβδομάδα.
Σε περίπτωση που αυτό γίνει, η Βρετανία θα καταστεί η πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα που θα επιτρέπει σε ανθρώπους που γνωρίζουν ότι έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 να πηγαίνουν χωρίς κανένα περιορισμό σε καταστήματα, στην εργασία τους, να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς,αν και ειδικοί σημειώνουν πως κάτι τέτοιο ενέχει μεγάλους κινδύνους.
Ακόμη, ο B. Johnson θα ανακοινώσει λεπτομέρειες για το πώς η χώρα θα αντιμετωπίσει μελλοντικές παραλλαγές του νέου κορωνοϊού μέσω της επιδημιολογικής επιτήρησης, με δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι η κυβέρνησή του ετοιμάζεται να σταματήσει τα δωρεάν τεστ και να μειώσει τις μελέτες για τη δημόσια υγεία.
Ο ιός «δεν θα εξαφανιστεί ξαφνικά, πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν και να συνεχίσουμε να προστατευόμαστε χωρίς περιορισμό των ελευθεριών μας», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο 19/2 η Downing Street .
«Οι φαρμακευτικές επεμβάσεις, πρωτίστως το πρόγραμμα εμβολιασμού, θα συνεχίσουν να είναι η πρώτη γραμμή της άμυνάς μας», σύμφωνα με την ανακοίνωση της Downing Street . «Η ενημέρωση για τις συστάσεις ως προς τη δημόσια υγεία θα πρέπει να συνεχιστεί, όπως συμβαίνει με όλες τις μολυσματικές ασθένειες, για παράδειγμα τη γρίπη».

Η εικόνα της πανδημίας

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη Βρετανία, όπου έχουν καταλήξει 160.000 άνθρωποι μέσα σε 28 ημέρες αφότου διαγνώστηκε ότι μολύνθηκαν από τον νέο κορωνοϊό σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, είναι ο δεύτερος βαρύτερος στην περιοχή της Ευρώπης, πίσω μόνο από αυτόν της Ρωσίας. Μάλιστα, κατ’ αναλογία προς τον πληθυσμό, είναι κατά 6% υψηλότερος από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ήδη, το 85% των Βρετανών έχουν ανοσοποιηθεί κατά της COVID-19 με τη χορήγηση δύο δόσεων εμβολίων, ενώ τα δύο τρίτα του πληθυσμού έχουν λάβει και την τρίτη δόση.
Μάλιστα, στη Βρετανία σήμερα οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο να μπαίνουν σε απομόνωση για τουλάχιστον πέντε ημέρες εάν το συστήσουν υγειονομικοί, ενώ τους συστήνεται να απομονώνονται ακόμη και εάν δεν έχουν λάβει σχετική οδηγία σε περίπτωση που έχουν συμπτώματα της νόσου ή αμέσως μόλις λάβουν θετικό αποτέλεσμα σε τεστ για τον SARS-CoV-2.
Η άρση της υποχρεωτικής απομόνωσης και η αντικατάστασή της με μια απλή σύσταση που θα στηρίζεται σε εθελοντική βάση, θα σημάνει ότι η πανδημία θα αντιμετωπίζεται στη Βρετανία όπως οι περισσότερες άλλες μολυσματικές νόσοι.
Σημειώνεται ότι τα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας προκαλούν ολοένα και περισσότερη δυσφορία σε αρκετά μέλη των Τόρις, που τα θεωρούν δυσανάλογα, δεδομένου της υψηλής εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού.
Στο μεταξύ, ο Βρετανικός Ιατρικός Σύλλογος αντέτεινε, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian, ότι η απόφαση του πρωθυπουργού B. Johnson είναι «πρόωρη» και «δεν βασίζεται στα τρέχοντα επιστημονικά δεδομένα».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης