Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα για το πετρέλαιο: πτώση 08% για το αμερικάνικο αργό, αύξηση 06.% για το Brent

Μεικτά πρόσημα για το πετρέλαιο: πτώση 08% για το αμερικάνικο αργό, αύξηση 06.% για το Brent
Η πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ- Ιράν ανέκοψε την ανοδικη πορεία των τιμών.
Σχετικά Άρθρα

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου λόγω της προόδου που σημειώνεται στις συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν για μα συμφωνία πάνω στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, που εφόσον καταλήξει θα αυξήσει και τη διεθνή προσφορά πετρελαίου.
Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έκανε λόγο για "ουσιώδη πρόοδο" στις διαπραγματεύσεις στη Βιέννη με στόχο να περισωθεί η διεθνής συνθήκη για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας του Ιράν. "Εάν το Ιράν δείξει ότι αντιμετωπίζει το θέμα με σοβαρότητα, μπορούμε και πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία" εντός "των προσεχών ημερών", πρόσθεσε.
Το ενδεχόμενο να διοχετευθεί ιρανικό αργό στην αγορά οδήγησε σε κάποια "νευρικότητα τις τιμές ανακόπτοντας τες από την πορεία τους προς τα 100 δολάρια το βαρέλι", και οδηγώντας το πετρέλαιο στην πρώτη αρνητική εβδομάδα από τα μέσα Δεκεμβρίου, τόνισε ο Michael Hewson, αναλυτής της CMC Markets UK.
Σε αυτό το πλαίσιο, το αμερικάνικο αργό τύπου West Texas Intermediate υποχώρησε κατά 69 σεντς, ή σχεδόν 0,8%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 91,07 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Στην εβδομάδα, το WTI έχασε 2,2%, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.
Το πετρέλαιο τύπου Brent σημείωσε άνοδο 57 σεντς ή 0,6% για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 93,54 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, ενώ στην εβδομάδα υποχώρησε κατά περίπου 1%. Αυτή ήταν η πρώτη εβδομάδα με απώλειες για το WTI και το Brent από τα μέσα Δεκεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης