Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αίρει και η Ολλανδία τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα για τον covid

Αίρει και η Ολλανδία τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα για τον covid
Επειδή παρά τα επίπεδα ρεκόρ των κρουσμάτων που προκαλεί η μετάλλαξη Omicron δεν υπάρχει αύξηση νοσηλειών.
Σχετικά Άρθρα

H ολλανδική κυβέρνηση θα άρει τους περισσότερους περιορισμούς για τον κορωνοϊό από την Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου, καθώς τα επίπεδα ρεκόρ των κρουσμάτων που προκαλεί η μετάλλαξη Omicron δεν έχουν μεταφραστεί σε κορύφωση των νοσηλειών, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Ernst Kuipers.
"Η χώρα θα ανοίξει ξανά... Ευτυχώς βρισκόμαστε σε διαφορετική φάση τώρα", δήλωσε ο Ernst Kuipers κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Τα μπαρ και τα εστιατόρια θα μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τη 1 μετά τα μεσάνυχτα ενώ τώρα κλείνουν στις 10 το βράδυ.
Ο Ernst Kuipers ο οποίος ανέφερε ότι είναι αισιόδοξος για την κατάσταση, ωστόσο ο κόσμος πρέπει να εξακολουθήσει να προσέχει.
"Μόλις περάσαμε την κορύφωση των νέων κρουσμάτων, γι' αυτό επιμένουμε ότι όλοι πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί", ανέφερε, προσθέτοντας ότι η χρήση μάσκας δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική αλλά θα συνίσταται.
Προς τα τέλη του μήνα θα αποσυρθούν και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης σε δημόσιους χώρους αλλά οι επισκέπτες θα πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικό τεστ.
Πολλές ευρωπαϊκές χώρες χαλαρώνουν σταδιακά τους περιορισμούς. Για παράδειγμα, τα νυχτερινά κέντρα της Γαλλίας μπορούν να ανοίξουν ξανά από την Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης