Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova: Πείτε μας πότε θα γίνει η εισβολή, γιατί θέλω να κλείσω διακοπές - Οι ΗΠΑ υποκινούν την κρίση στην Ουκρανία

Zakharova: Πείτε μας πότε θα γίνει η εισβολή, γιατί θέλω να κλείσω διακοπές - Οι ΗΠΑ υποκινούν την κρίση στην Ουκρανία
Το «καρφί» της Zakharova στα δυτικά ΜΜΕ...
Σχετικά Άρθρα

H πολυαναμενόμενη 16η Φεβρουαρίου 2022 ήλθε και η Ρωσία όχι μόνο δεν εισέβαλε, αλλά αντίθετα απέσυρε στρατεύματα από τα ρωσοουκρανικά σύνορα.
Τι έλεγαν μέχρι τώρα τα δυτικά μέσα ενημέρωσης; «Οι μυστικές υπηρεσίες ενημερώθηκαν ότι ο πρόεδρος Joe Biden, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνόδου κορυφής, όρισε τη 16η Φεβρουαρίου ως ημέρα ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία».
Η Ρωσία θα ξεκινήσει μια φυσική επίθεση στην Ουκρανία μόλις στις 16 Φεβρουαρίου, επιβεβαίωσαν πολλοί Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Politico και η Ουάσιγκτον γνωστοποίησε στους συμμάχους ότι θα μπορούσε να προηγηθεί ένα μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων και κυβερνοεπιθέσεων.
Ο Sullivan ανέφερε ότι οποιαδήποτε επίθεση στην Ουκρανία θα μπορούσε να ξεκινήσει με «αεροπορικούς βομβαρδισμούς και πυραυλικές επιθέσεις».
Ιδιαίτερα αιχμηρό ήταν το σχόλιο της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, για τη στάση των δυτικών μέσων ενημέρωσης όσον αφορά τη διασπορά φημών περί επικείμενης εισβολής στην Ουκρανία.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το Tass, η Zakharova έστρεψε τα βέλη της κατά του Bloomberg, των New York Times της Sun, και σχολίασε το Telegram «Θα ήθελα να ζητήσω από τα αμερικανικά και βρετανικά μέσα παραπληροφόρησης Bloomberg, The New York Times και The Sun να δημοσιεύσουν το πρόγραμμα για τις επερχόμενες εισβολές μας μέσα στην χρονιά.
Θα ήθελα να σχεδιάσω τις διακοπές μου».

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες τα δυτικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για επικείμενη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ έδιναν την 16η Φεβρουαρίου (σήμερα δηλ.) ως επικρατέστερη ημερομηνία.
Παρ' όλα αυτά, η Μόσχα έχει απορρίψει κάθε ενδεχόμενο εισβολής στην Ουκρανία ενώ υποστηρίζει ότι έχει αρχίσει η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων -καθώς ολοκληρώνονται οι ασκήσεις- κάτι που απορρίπτει ωστόσο το ΝΑΤΟ.

Οι ΗΠΑ υποκινούν την κρίση στην Ουκρανία για να μπλοκάρουν τον Nord Stream 2

Την ίδια στιγμή, για υποκίνηση των γεωπολιτικών εντάσεων στην Ουκρανία, προκειμένου να μπλοκάρουν τη λειτουργία του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream 2, κατηγόρησε τις ΗΠΑ η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας την Τετάρτη. 
Όπως υποστήριξε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, απώτερος στόχος της Ουάσιγκτον είναι να αποσπάσει μερίδιο της ευρωπαϊκής αγοράς φυσικού αερίου από τη Ρωσία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Υπενθυμίζεται ότι ο αγωγός Nord Stream 2 πρόκειται να μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στη Γερμανία. Η κατασκευή του αγωγού έχει ήδη ολοκληρωθεί και αναμένεται η έγκριση της ρυθμιστικής αρχής της Γερμανίας προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία, θέμα που έχει καθυστερήσει.
Εν τω μεταξύ, η Δύση, εν μέσω των φόβων για εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, έχει απειλήσει τη Μόσχα ότι σε περίπτωση στρατιωτικής επέμβασης θα της επιβληθούν κυρώσεις, στις οποίες θα περιλαμβάνονται και κυρώσεις σε βάρος του αγωγού Nord Stream 2.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης