Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βουτιά» -4% για τις τιμές του πετρελαίου, εν μέσω προσδοκιών για αποκλιμάκωση στην Ουκρανία

«Βουτιά» -4% για τις τιμές του πετρελαίου, εν μέσω προσδοκιών για αποκλιμάκωση στην Ουκρανία
Πτώση κατά 4% σημείωσαν οι τιμές πετρελαίου.
Σχετικά Άρθρα

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν σήμερα Τρίτη 15/2, μετά τις ανακοινώσεις ότι η Ρωσία αποσύρει τμήμα των στρατευμάτων της από την περιοχή κοντά στα ουκρανικά σύνορα που έδειξαν ότι η κρίση στην Ουκρανία ενδέχεται να αποκλιμακωθεί. 
Οι αναφορές της Μόσχας περί αποχώρησης ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία και τα σημάδια αποκλιμάκωσης του σκηνικού πολέμου στην Ανατολική Ευρώπη πίεσαν σημαντικά τον «μαύρο χρυσό».
Σε αυτό το κλίμα, η τιμή του αμερικάνικου αργού πετρελαίου West Texas Intermediate (WTI) σημείωσε πτώση κατά 4.2% φτάνοντας στα 91.45 δολάρια το βαρέλι ενώ η τιμή του αργού πετρελαίου Brent σημείωσε πτώση κατά 3.79%, φτάνοντας τα 92.82 δολάρια το βαρέλι. 
Aν μη τι άλλο, οι σημερινές απώλειες είναι οι μεγαλύτερες από την "Μαύρη Παρασκευή" του περασμένου Νοεμβρίου, όταν η εμφάνιση της μετάλλαξης όμικρον προκάλεσε κλυδωνισμούς στις παγκόσμιες αγορές.
Υπενθυμίζεται ότι χτες 14/2 η τιμή του πετρελαίου είχε βρεθεί σε υψηλά επτά ετών, καθώς το αργό πετρέλαιο Brent είχε φτάσει στα 96,48 δολάρια το βαρέλι, στο υψηλότερο του επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2014, ενώ το αμερικανικό αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate (WTI) είχε φθάσει τα 95,46 δολάρια το βαρέλι, το υψηλότερο του επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2014. 
Στο μεταξύ, οι επενδυτές στο μεταξύ, συνεχίζουν να παρακολουθούν τις συζητήσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, καθώς η επίτευξη συμφωνίας θα ανοίξει τον δρόμο για αύξηση των εξαγωγών στην παγκόσμια αγορά. 
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Sergey Lavrov μίλησε με τον Ιρανό ομόλογό του Χοσέιν Αμίρ-Αμπντολαχιάν τη Δευτέρα, με τους δύο άντρες να σημειώνουν τη "σημαντική πρόοδο" για την αναβίωση της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης