Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποιήσεις Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Εντός ημερών η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Προειδοποιήσεις Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Εντός ημερών η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία
Εγκαταλείψτε τη Λευκορωσία καλεί τους Αμερικάνους το State Department
Σχετικά Άρθρα

Στο σενάριο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία εντός των επόμενων ημερών επιμένουν οι ΗΠΑ με τον υπουργό Εξωτερικών Anthony Blinken να προειδοποιεί πως πλέον είναι θέμα μερικών 24ωρων η επίθεση στο ουκρανικό έδαφος.
«Ανησυχούμε βαθιά πως η Ρωσία ενδέχεται να αναλάβει δράση εναντίον της Ουκρανίας ήδη από αυτήν την εβδομάδα», δήλωσε μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France24 ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Anthony Blinken.
Όπως είπε, οι ΗΠΑ καταλήγουν σε αυτό το σενάριο παρατηρώντας την πορεία της ανάπτυξης των ρωσικών δυνάμεων γύρω από την Ουκρανία, σε όλες τις πλευρές της.
«Η Ρωσία προχωρά σε κλιμάκωση αντί για αποκλιμάκωση, συγκεντρώνει περισσότερα στρατεύματα στα σύνορα με την Ουκρανία» υπογράμμισε ο Blinken, τη στιγμή που οι ΗΠΑ έχουν τοποθετήσει την επίθεση πριν από τις 20 Φεβρουαρίου, όταν και λήγουν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.
Πάντως χθες ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelenkyi υποστήριξε πως έχει προειδοποιήσεις για ρωσική εισβολή αύριο Τετάρτη 16/2.

Ανοιχτός ο δρόμος της διπλωματίας

Ωστόσο, και ενώ προειδοποιεί για τα χειρότερα ο Αμερικάνος ΥΠΕΞ υποστηρίζει πως ο δρόμος της διπλωματίας παραμένει ακόμα ανοιχτός
«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να πείσουμε τη Ρωσία πως πρέπει να ακολουθήσει τη διπλωματική οδό, την οδό του διαλόγου για να επιλυθούν οι όποιες διαφορές υπάρχουν ειρηνικά» επισήμανε ο Blinken, θέση την οποία διατυπώνει και το Κρεμλίνο, το οποίο μέχρι στιγμής αρνείται κατηγορηματικά ότι υπάρχουν σχέδια εισβολής στην Ουκρανία.

State Department: Εγκαταλείψτε τη Λευκορωσία

Εν τω μεταξύ, νέα προειδοποίηση προς τους Αμερικάνους πολίτες που βρίσκονται στην επικράτεια της Λευκορωσίας απηύθυνε το State Department.
Συγκεκριμένα, καλεί όλους τους Αμερικάνους να εγκαταλείψουν τη χώρα αυτή αμέσως, επικαλούμενο τη συγκέντρωση στρατευμάτων της Ρωσίας κατά μήκος των λευκορωσικών συνόρων με την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης