Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ζelenskiy: H Oυκρανία ετοιμάζεται για ρωσική εισβολή στις 16 Φεβρουαρίου - Σε θέση μάχης οι Ρώσοι στρατιώτες

Ζelenskiy: H Oυκρανία ετοιμάζεται για ρωσική εισβολή στις 16 Φεβρουαρίου - Σε θέση μάχης οι Ρώσοι στρατιώτες
Θα κρεμάσουμε εθνικές σημαίες, θα βάλουμε γαλαζοκίτρινες κορδέλες και θα δείξουμε στον κόσμο ότι είμαστε ενωμένοι, αναφέρει ο πρόεδρος της Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα

Δεδομένη θεωρεί μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ο πρόεδρος της χώρας Volodimir Zelenskiy.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει με ανάρτηση στο Facebook, λίγο πριν από τη συνάντησή του με τον καγκελάριο της Γερμανίας Olaf Scholz «η 16η Φεβρουαρίου θα είναι ημέρα επίθεσης, θα την κάνουμε ημέρα ένωσης. Το διάταγμα έχει ήδη υπογραφεί.
Σήμερα το απόγευμα θα κρεμάσουμε εθνικές σημαίες, θα βάλουμε γαλαζοκίτρινες κορδέλες και θα δείξουμε στον κόσμο την ενότητά μας.
Έχουμε μια μεγάλη ευρωπαϊκή φιλοδοξία.
Θέλουμε ελευθερία και είμαστε έτοιμοι να την ψηφίσουμε.
14 χιλιάδες υπερασπιστές και πολίτες που πέθαναν σε αυτόν τον πόλεμο μας παρακολουθούν από τον ουρανό.
Και δεν θα προδώσουμε τη μνήμη τους.
Όλοι θέλουμε να ζούμε ευτυχισμένοι, και η ευτυχία αγαπά τους δυνατούς.
Ποτέ δεν μπορέσαμε να τα παρατήσουμε και δεν πρόκειται να το μάθουμε αυτό.
Αγαπώ την Ουκρανία!
Είμαστε δυνατοί! Είμαστε μαζί!»


Το CBS μετέδωσε πως οι ΗΠΑ διαθέτουν φωτογραφίες δορυφόρου που δείχνουν πως οι Ρώσοι στρατιώτες που έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα με την Ουκρανία κινούνται σε θέσεις μάχης.
Οι ΗΠΑ πιστεύουν πως η Ρωσία θα επιτεθεί στην Ουκρανία μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, χωρίς να είναι ακόμα βέβαιοι οι τρόποι εκδήλωσης της επίθεσης, ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος στο CBS.
Την ίδια στιγμή, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών μετέφερε το σύνολο του προσωπικού της πρεσβείας των ΗΠΑ από το Κίεβο στο Λβιβ, στα δυτικά της χώρας, όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Anthony Blinken, έκανε λόγο για «δραματική επιτάχυνση στη συγκέντρωση των ρωσικών δυνάμεων». 

Πεντάγωνο ΗΠΑ: Οι ρωσικές δυνάμεις στα σύνορα της Ουκρανίας ενισχύθηκαν περαιτέρω

Από την άλλη πλευρά όμως ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου ανέφερε το απόγευμα της Δευτέρας 14 Φερβουαρίου ότι «Η Ρωσία ενίσχυσε περαιτέρω τη στρατιωτική της δύναμη στα σύνορα της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου» παρά την ανακοίνωση της Μόσχας για το τέλος ορισμένων στρατιωτικών γυμνασίων.
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin "έχει άφθονες δυνατότητες στη διάθεσή του», είπε ο Cirbie στο CNN.
«Συνεχίζει να στέλνει επιπλέον δυνάμεις κατά μήκος αυτών των συνόρων με την Ουκρανία, όπως και μέσα στο Σαββατοκύριακο και έχει αναπτύξει πάνω από 100.000 (στρατιώτες).  

«Τη διπλωματική οδό επιλέγει η Ρωσία»

Νωρίτερα, το «ναι» του προέδρου της Ρωσίας Vladimir Putin προκειμένου να συνεχιστεί η διπλωματική προσπάθεια, ώστε να αποφευχθεί η πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία, εξασφάλισε ο υπουργός Εξωτερικών της Sergei Lavrov.
Tην ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Πεντάγωνο, οι ρωσικές δυνάμεις στα σύνορα της Ουκρανίας ενισχύθηκαν...
Ειδικότερα, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία Ειδήσεων, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών εισηγήθηκε τη Δευτέρα στον πρόεδρο Putin να συνεχίσει η Μόσχα τις διπλωματικές προσπάθειες προκειμένου να αποσπάσει εγγυήσεις ασφαλείας από τη Δύση.
Ο Lavrov ανέφερε στον Putin ότι οι ΗΠΑ έχουν υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις για τη μείωση των στρατιωτικών κινδύνων, αλλά επισήμανε ότι οι απαντήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ δεν ήταν ικανοποιητικές.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ria Novosti, επικαλούμενο πηγές του Κρεμλίνου, ο Putin έδωσε την κατ' αρχήν έγκρισή του στις απαντήσεις του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών προς τη Δύση, όσον αφορά τις εγγυήσεις ασφαλείας που ζητά η Μόσχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης