Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρχίζει σήμερα 8/2 τις στρατιωτικές ασκήσεις η Μόσχα, ακολουθούν οι Ουκρανοί

Αρχίζει σήμερα 8/2 τις στρατιωτικές ασκήσεις η Μόσχα, ακολουθούν οι Ουκρανοί

Θα κρατήσουν 3 εβδομάδες

Σχετικά Άρθρα

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ανέφερε ότι σήμερα Τρίτη 8 Φεβρουαρίου ξεκινούν οι ρωσικές στρατιωτικές ασκήσεις στη νότια Ρωσία, παρότι χτες η Γαλλία ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin υποσχέθηκε στον Γάλλο πρόεδρο Macron ότι δεν θα πραγματοποιήσει επί του παρόντος νέα γυμνάσια κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία προς το παρόν.
Οι ρωσικές ασκήσεις θα έχουν διάρκεια 3 εβδομάδων, θα διεξαχθούν κατά τις νυχτερινές ώρες και θα περιλαμβάνουν πυραυλικά συστήματα, άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα δηλώσεις εκπροσώπου της διοίκησης της νότιας στρατιωτικής περιφέρειας.
Η ρωσική ανακοίνωση δεν κατέστησε σαφές εάν η έναρξη των ασκήσεων έρχεται ως αποτέλεσμα νέας απόφασης ή αν αποτελεί τμήμα του μακροχρόνιου σχεδιασμού της Μόσχας.
Η Μόσχα είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο ότι 3.000 ασκήσεις θα λάβουν χώρα στη νότια Ρωσία κατά τη διάρκεια του 2022.

Η λίστα των περιοχών όπου θα γίνουν ασκήσεις δεν περιλαμβάνει τα σύνορα με την Ουκρανία

Η νότια περιφέρεια της Ρωσίας βρίσκεται στα σύνορα με την Ουκρανία και περιλαμβάνει την Κριμαία, την περιοχή που κατέλαβε η Μόσχα από την Ουκρανία το 2014. Ωστόσο, η λίστα που περιλαμβάνει τις 10 περιοχές της νότιας Ρωσίας και ορισμένες αποσχισθείσες περιοχές της Γεωργίας όπου θα πραγματοποιηθούν οι ασκήσεις, δεν περιλαμβάνει τα εδάφη που βρίσκονται κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων.
Περισσότερες από 30 τακτικές στρατιωτικές ασκήσεις, καθεμία με τη συμμετοχή 400 στρατιωτών και 80 τεμαχίων στρατιωτικού εξοπλισμού, θα πραγματοποιηθούν σε 15 πεδία στη νότια στρατιωτική περιοχή, ανέφεραν σήμερα τα ρωσική πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα τον επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου της περιοχής, Vadim Astafyev.

Στις 10 Φεβρουαρίου αρχίζουν ασκήσεις και οι Ουκρανοί
Απαντώντας στη ρωσική κίνηση, ο στρατός της Ουκρανίας θα πραγματοποιήσει τις δικές του στρατιωτικές ασκήσεις από τις 10 έως τις 20 Φεβρουαρίου, δήλωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksii Reznikov.
Μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι ο Oleksii Reznikov δήλωσε ότι ο ουκρανικός στρατός πραγματοποιούσε συνεχώς στρατιωτικές ασκήσεις το τελευταίο διάστημα και ότι από τις 10 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει ασκήσεις, με χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar, των αντιαρματικών Javelin και των πυραύλων NLAW που του δόθηκαν από τους ξένους συμμάχους τους.
Οι δυτικές δυνάμεις δηλώνουν ότι φοβούνται ότι η Μόσχα σχεδιάζει να εισβάλει στην Ουκρανία, καθώς έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 100.000 στρατιώτες στα ουκρανικά σύνορα και έχει αναπτύξει 30.000 στρατιώτες ακόμη στη Λευκορωσία για κοινές ασκήσεις. Η Ρωσία αρνείται ότι έχει τέτοια πρόθεση, απαντώντας ότι πρέπει να ενισχύσει την άμυνά της, λόγω της επέκτασης του ΝΑΤΟ προς την Ανατολή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης