Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μελέτη – ΗΠΑ: Πλήρως εμβολιασμένοι οι τέσσερις στους 10 ασθενείς με Covid σε νοσοκομείο της Καλιφόρνια

Μελέτη – ΗΠΑ: Πλήρως εμβολιασμένοι οι τέσσερις στους 10 ασθενείς με Covid σε νοσοκομείο της Καλιφόρνια
Το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων ασθενών στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στην Καλιφόρνια αυξήθηκε από 25% το καλοκαίρι του 2021 σε 40%
Σχετικά Άρθρα
Περίπου τέσσερις στους 10 ασθενείς με Cοvid σε νοσοκομείο στην Καλιφόρνια στα τέλη Δεκεμβρίου 2021 και το μεγαλύτερο μέρος του Ιανουαρίου ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.
Το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων ασθενών στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στην Καλιφόρνια αυξήθηκε από 25% το καλοκαίρι του 2021 σε 40% αφότου η παραλλαγή του ιού Omicron έγινε κυρίαρχη στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφεραν οι ερευνητές στη μελέτη, που δημοσιεύτηκε από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).
Ο αριθμός των μη εμβολιασμένων ασθενών στο νοσοκομείο, που δεν εντοπίστηκε, μειώθηκε από 71% όταν κυριαρχούσε η παραλλαγή του ιού Delta σε 56% μετά την εμφάνιση της Omicron, σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία ανέλυσε ηλεκτρονικά αρχεία υγείας.

Ως πλήρως εμβολιασμένοι αναφέρονται οι ασθενείς που έλαβαν δύο δόσεις από τα εμβόλια Moderna ή Pfizer-BioNTech για τον Covid ή σε αυτούς που υπεβλήθησαν στο μονοδοσικό της Johnson & Johnson, όπως γράφει ο ιστότοπος Epoch Times.
Οι μη εμβολιασμένοι στη μελέτη μετρήθηκαν ως ασθενείς χωρίς τεκμηρίωση λήψης οποιουδήποτε εμβολίου, προτού διαγνωστούν θετικοί.

Omicron και πλήρως εμβολιασμένοι

Οι υπόλοιποι νοσηλευόμενοι ασθενείς είχαν λάβει μία δόση εμβολίου ή είχαν λάβει δύο δόσεις, αλλά δεν είχαν περάσει 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση.
Περίπου το 10% των ασθενών ήταν πλήρως εμβολιασμένοι και είχαν λάβει αναμνηστική δόση.
«Σε σύγκριση με την περίοδο επικράτησης της Delta, ένα υψηλότερο ποσοστό ενηλίκων που νοσηλεύτηκαν κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας της Omicron ήταν πλήρως εμβολιασμένοι», έγραψαν οι ερευνητές στη μελέτη, η οποία εξετάστηκε από αξιωματούχους των CDC πριν από τη δημοσίευση.
«Οι αυξήσεις στις λοιμώξεις μεταξύ των εμβολιασμένων κατά την περίοδο της κυριαρχίας της Omicron πιθανότατα οφείλονταν τόσο στην εξασθένηση της ανοσίας που προέρχεται από το εμβόλιο με την πάροδο του χρόνου όσο και στη σχετική αντίσταση στην εξουδετέρωση του εμβολίου στην παραλλαγή Omicron σε σύγκριση με την παραλλαγή Delta», τόνισαν ο Dr. Peter Chen, διευθυντής. του Τομέα Πνευμονολογικήςκλινικής στο Cedars-Sinai Medical Center, και οι συν-συγγραφείς της μελέτης.
44_3.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης