Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Έκρηξη στις διεθνείς τιμές των τροφίμων τον Ιανουάριο του 2022 - Σε υψηλά 10ετίας

ΟΗΕ: Έκρηξη στις διεθνείς τιμές των τροφίμων τον Ιανουάριο του 2022 - Σε υψηλά 10ετίας
Η αύξηση των διεθνών τιμών των τροφίμων οδηγεί σε άνοδο του πληθωρισμού καθώς οι οικονομίες ανακάμπτουν από την κρίση της πανδημίας
Οι διεθνείς τιμές των τροφίμων πήραν ξανά την ανηφόρα τον Ιανουάριο και παραμένουν σε υψηλά 10ετίας, λόγω της μεγάλης αύξησης του δείκτη τιμών των φυτικών ελαίων, ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία Τροφίμων του ΟΗΕ.
Ο δείκτης τιμών του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ που καταγράφει τις τιμές των τροφίμων με τη μεγαλύτερη διεθνή εμπορευσιμότητα, έκλεισε στις 135.7 μονάδες τον Ιανουάριο, καταγράφοντας εκ νέου άνοδο μετά την μικρή πτώση στις 134.1 μονάδες που είχε καταγράφει τον Δεκέμβριο.
Η αύξηση των διεθνών τιμών των τροφίμων οδηγεί σε άνοδο του πληθωρισμού καθώς οι οικονομίες ανακάμπτουν από την κρίση της πανδημίας και ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ προειδοποιεί ότι η αύξηση των τιμών εκθέτει σε κίνδυνο τα φτωχότερα στρώματα στις χώρες που εξαρτώνται από τις εισαγωγές.
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας που έχει ως έδρα τη Ρώμη, αύξησε επίσης τις προβλέψεις του για την παγκόσμια παραγωγή σιτηρών του 2021 σε 2.993 δισεκατομμύρια τόνους έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 2.791 δισεκατομμύρια τόνους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης