Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky (πρόεδρος Ουκρανίας): Τραγωδία στην Ευρώπη, εάν μας επιτεθεί η Ρωσία

Zelensky (πρόεδρος Ουκρανίας): Τραγωδία στην Ευρώπη, εάν μας επιτεθεί η Ρωσία
Σε περίπτωση εισβολής, θα πάμε σε μια γενικευμένη στρατιωτική σύγκρουση είπε ο Zelensky
Σχετικά Άρθρα

Για τραγωδία στην Ευρώπη και για γενικευμένη στρατιωτική σύγκρουση σε περίπτωση που η Ρωσία εισβάλλει στην Ουκρανία έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Boris Johnson.
«Θα υπάρξει, δυστυχώς, μια τραγωδία αν αρχίσει αυτή η κλιμάκωση κατά του κράτους μας.
Γι' αυτό λέω ανοιχτά:
Δεν θα είναι ένας πόλεμος μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.
Θα είναι ένας πόλεμος σε όλη την Ευρώπη, ένας πόλεμος πλήρους κλίμακας, γιατί κανείς δεν θα είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει πια τα εδάφη και τους ανθρώπους του» υποστήριξε ο Zelensky, ο οποίος μόλις ένα 24ωρο πριν υπέγραψε την αύξηση του μεγέθους των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας κατά 100.000 στρατιώτες αλλά και την αύξηση των μισθών τους.
Πάντως, ο Zelensky έσπευσε να διευκρινίσει πως η αύξηση των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας δεν γίνεται γιατί επίκειται πόλεμος, αλλά «για να υπάρξει σύντομα ειρήνη στην Ουκρανία».
Σημειώνεται πως και ο πρωθυπουργός της Μ.Βρετανίας, Boris Johnson υποστήριξε πως μια ρωσική εισβολή θα ήταν μια «πολιτική, ανθρωπιστική και στρατιωτική καταστροφή», επαναλαμβάνοντας πως οι ΗΠΑ, η ΕΕ και η Μεγάλη Βρετανία είναι έτοιμες να επιβάλλουν πολύ αυστηρές κυρώσεις στη Ρωσία, εφόσον η Μόσχα προχωρήσει σε μια επίθεση κατά της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης