Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Ουκρανία ο Erdogan (3/2) για συνομιλίες με Zelensky: «Θα μεταφέρει μηνύματα για τη διατήρηση της ειρήνης

Στην Ουκρανία ο Erdogan (3/2) για συνομιλίες με Zelensky: «Θα μεταφέρει μηνύματα για τη διατήρηση της ειρήνης

Σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο σχεδιάζεται επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στην Τουρκία μετά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Σχετικά Άρθρα
Την Ουκρανία θα επισκεφθεί την Πέμπτη (3/2/2022) ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, προκειμένου να έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της χώρας, Volodymyr Zelensky.
«Ο Erdogan θα μεταφέρει μηνύματα στον Zelensky για τη διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή και την αποτροπή την κλιμάκωσης και της σύγκρουσης», δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, σχεδιάζεται επίσκεψη του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin, στην Τουρκία έπειτα από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που διοργανώνονται στην Κίνα από τις 4 ως τις 20 Φεβρουαρίου.
«Αναμένουμε και οι δύο συνομιλίες να είναι αποτελεσματικές για τη μείωση των εντάσεων ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία», κατέληξε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Erdogan δήλωσε ότι η Ρωσία θα είναι ανόητη αν επιτεθεί στην Ουκρανία και σε μια τέτοια περίπτωση η Τουρκία θα πράξει ό,τι είναι απαραίτητο ως μέλος του ΝΑΤΟ.
Σημειώνεται ότι η Τουρκία έχει καλές σχέσεις τόσο με το Κίεβο όσο και με τη Μόσχα, αλλά αντιτίθεται στη ρωσική πολιτική στη Συρία και στη Λιβύη καθώς και στην προσάρτηση της Κριμαίας το 2014. Αν και έχει συνάψει συνεργασίες με τη Ρωσία σε θέματα άμυνας και ενέργειας, η Άγκυρα έχει επίσης πουλήσει εξελιγμένα drones στην Ουκρανία προκαλώντας την οργή της Μόσχας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης