Τελευταία Νέα
Διεθνή

Austin (υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας δεν είναι αναπόφευκτος

Austin (υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας δεν είναι αναπόφευκτος
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ υποστήριξε ότι υπάρχει χρόνος και περιθώριο για διπλωματία
Σχετικά Άρθρα
Μια σύγκρουση μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας «δεν είναι αναπόφευκτη», διαβεβαίωσε σήμερα (28/1/2022) ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Lloyd Austin. «Απομένει ακόμη χρόνος και περιθώριο για τη διπλωματία», υπογράμμισε ο Αμερικανός υπουργός, σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις Τύπου που παραχωρεί.
Περισσότεροι από 100.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα με την Ουκρανία από τα τέλη του 2021, ένδειξη, κατά την Ουάσινγκτον, ότι θα μπορούσε να επίκειται μια εισβολή. Όμως ο επικεφαλής του Πενταγώνου υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος» να εξελιχθεί κατ’ ανάγκη αυτή η κατάσταση σε ένοπλη σύρραξη.
«Ο Putin έχει επίσης τη δυνατότητα να κάνει αυτό που πρέπει», σχολίασε, αναφερόμενος στον Ρώσο πρόεδρο ο οποίος διαψεύδει ότι σχεδιάζει μια εισβολή αλλά θεωρεί ότι η Ρωσία απειλείται από μια ενδεχόμενη διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς.
O Austin είπε επίσης ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες που τέθηκαν σε επιφυλακή στις αρχές της εβδομάδας δεν έχουν αναχωρήσει για την Ουκρανία και υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος Joe Biden ήταν ξεκάθαρος ότι δεν θέλει να στείλει μάχιμες μονάδες στην Ουκρανία για να συμμετάσχουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Ο υπουργός τόνισε ότι οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί να βοηθήσουν την Ουκρανία να αμυνθεί, παρέχοντας επιπλέον αντιαρματικά όπλα. Παράλληλα, το Πεντάγωνο θα συνεχίσει να στηρίζει τις διπλωματικές προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης.
Ο Austin ανέφερε επίσης ότι αυτήν την εβδομάδα μίλησε τηλεφωνικά με τους ομολόγους του της Πολωνίας, της Γερμανίας και της Ρουμανίας για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης