Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg: Το ΝΑΤΟ δεν σχεδιάζει να αναπτύξει στρατεύματα μάχης στην Ουκρανία

Stoltenberg: Το ΝΑΤΟ δεν σχεδιάζει να αναπτύξει στρατεύματα μάχης στην Ουκρανία
ΟStoltenberg τόνισε πως «το ΝΑΤΟ δεν σχεδιάζει να αναπτύξει μαχητικά στρατεύματα στην Ουκρανία»

Το ΝΑΤΟ δεν ξέρει τις προθέσεις της Ρωσίας για την Ουκρανία, λέει ο γενικός γραμματέας του. Ο Stoltenberg παραδέχεται ότι «υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των συμμάχων για το πώς να βοηθήσουν την Ουκρανία».
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Stoltenberg, δήλωσε σήμερα πως το ΝΑΤΟ δεν γνωρίζει τις προθέσεις της Ρωσίας όσον αφορά στην Ουκρανία, με την τελική απόφαση για τις ενέργειες της συμμαχίας να λαμβάνεται ανάλογα με τις περαιτέρω εξελίξεις της κατάστασης.
Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «Δεν υπάρχει βεβαιότητα για τα ρωσικά σχέδια και ίσως να μην έχουν πάρει κάποια οριστική απόφαση».
Όπως πρόσθεσε, «Από την πλευρά του ΝΑΤΟ, είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε σε πολιτικό διάλογο, αλλά επίσης, είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε εάν η Ρωσία επιλέξει μια ένοπλη αντιπαράθεση. Είμαστε έτοιμοι και για τις δύο επιλογές».
Παράλληλα, ο Stoltenberg τόνισε πως «το ΝΑΤΟ δεν σχεδιάζει να αναπτύξει μαχητικά στρατεύματα στην Ουκρανία».
Ο γενικός γραμματέας είπε επίσης ότι υπάρχουν «κάποιες διαφορές» στο εσωτερικό του ΝΑΤΟ για το «τι είδους στήριξη θα πρέπει να παράσχουμε στην Ουκρανία καθώς ορισμένοι σύμμαχοι δεν είναι έτοιμοι να παράσχουν στρατιωτικό εξοπλισμό».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης