Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ανοησίες και παραπληροφόρηση οι κατηγορίες του Λονδίνου για αλλαγή καθεστώτος στο Κίεβο

Ρωσία: Ανοησίες και παραπληροφόρηση οι κατηγορίες του Λονδίνου για αλλαγή καθεστώτος στο Κίεβο

«Προτρέπουμε σθεναρά το Λονδίνο να σταματήσει τις ανόητες ρητορικές προκλήσει, και να συμβάλει στις πραγματικές διπλωματικές προσπάθειες για την εξασφάλιση αξιόπιστων εγγυήσεων για την ευρωπαϊκή ασφάλεια», ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε η ρωσική πρεσβεία στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία κατέρριψε τους ισχυρισμούς της κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ότι σχεδιάζει να εγκαταστήσει έναν ηγέτη-μαριονέτα που υποστηρίζει το Κρεμλίνο στην Ουκρανία.
«Έχουμε πληροφορίες που δείχνουν ότι η ρωσική κυβέρνηση επιδιώκει να εγκαταστήσει έναν φιλορώσο ηγέτη στο Κίεβο καθώς εξετάζει εάν θα εισβάλει και θα καταλάβει την Ουκρανία», ξεκίνησε η ανακοίνωση του Ηνωμένου Βασιλείου που δημοσιεύθηκε το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022.

Βρεθήκατε στο περιθώριο

Το Κρεμλίνο απάντησε καλώντας το Υπουργείο Εξωτερικών του Λονδίνου να σταματήσει να πιέζει για «ανοησίες» και «παραπληροφόρηση», ενώ υπογράμμισε περαιτέρω ότι το Ηνωμένο Βασίλειο βρέθηκε απλώς στο περιθώριο καθώς ο διπλωματικός διάλογος διαξάγεται από τη Μόσχα, τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον.
«Προτρέπουμε σθεναρά το Λονδίνο να σταματήσει τις ανόητες ρητορικές προκλήσεις, οι οποίες είναι πολύ επικίνδυνες στην τρέχουσα κατάσταση, και να συμβάλει στις πραγματικές διπλωματικές προσπάθειες για την εξασφάλιση αξιόπιστων εγγυήσεων για την ευρωπαϊκή ασφάλεια», ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε η ρωσική πρεσβεία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ιδεολογικά κίνητρα

«Οι πρόσφατες μομφές, σχετικά με τα σχέδια της Ρωσίας να φέρει στην εξουσία στο Κίεβο τον πρώην βουλευτή της Verkhovnaya Rada (Κάτω Βουλής) Yevgeny Murae ο οποίος παραμένει υπό τις κυρώσεις της Μόσχας ως άτομο που αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια, είναι εντελώς ανέκδοτο», ανέφερε περαιτέρω η πρεσβεία.
«Έχοντας βρεθεί στο περιθώριο πραγματικών διπλωματικών διαδικασιών, το Λονδίνο βλέπει τον ρόλο του στη συνεχή υποκίνηση αντιρωσικών συναισθημάτων».
«Η λογική είναι απλή - κάθε μέρα κατηγορεί τη Ρωσία ότι σχεδιάζει «αναπόφευκτη» εισβολή στην Ουκρανία και προσπαθεί να παίξει το ρόλο ενός ιδεολογικού ηγέτη, υπερασπιζόμενος τον εαυτό της από τους αυταρχικούς ηγέτες και στοχεύοντας να ''ελευθερώσει τον κόσμο΄΄», καταλήγει η ανακοίνωση.
Εικόνα
Μου φτιάξατε το βράδυ....

Ο πρώην βουλευτής Evgeniy Murayev εί όπως αναφέρουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης δήλωσε τα εξής:
«Μου φτιάξατε το βράδυ.
Το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών φαίνεται μπερδεμένο", είπε ο Murayev στον Observer, εξηγώντας ότι βρίσκεται υπό τις κυρώσεις της ίδιας της Ρωσίας από το 2018.
Σε ξεχωριστή δήλωση στο Strana news, ο ίδιος χλεύασε περαιτέρω τον ισχυρισμό επισημαίνοντας: Πώς οι μυστικές υπηρεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου και το Foreign Office που ενώ τελώ σε καθεστώς κυρώσεων τη Ρωσία, η ίδια να θέλει υποτίθεται να με κάνει αρχηγό μιας κατοχικής κυβέρνησης – αυτό είναι ένα ερώτημα… για τον κύριο Bean».
Ορισμένοι ειδικοί έσπευσαν να σημειώσουν ότι η υποτιθέμενη ρωσική βούληση για αλλαγή καθεστώτος παράδοξα οικεία όσον αφορά τις εξελίξεις στο Κίεβο το 2014, αλλά αντίστροφα - αυτή τη φορά είναι η Δύση που κατηγορεί τη Ρωσία ότι επιδιώκει να υποκινήσει πραξικόπημα στην Ουκρανία,

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης