Τελευταία Νέα
Διεθνή

FDA: Επείγουσα έγκριση του remdesivir για ασθενείς με υψηλό κίνδυνο νοσηλείας

FDA: Επείγουσα έγκριση του remdesivir για ασθενείς με υψηλό κίνδυνο νοσηλείας

Από εδώ και στο εξής θα μπορεί να χορηγείται και σε εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων

Σχετικά Άρθρα

To remdesivir έγινε το πρώτο φάρμαo κατά του COVID-19 που εγκρίθηκε από την FDA τον Οκτώβριο του 2020.
Την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο FDA προχώρησε ταχεία έγκριση μιας νέας συμπληρωματικής αίτησης φαρμάκου (sNDA) για το φάρμακο για τη θεραπεία μη νοσηλευόμενων ενηλίκων και εφήβων ασθενών με υψηλό κίνδυνο εξέλιξης σε σοβαρή COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της νοσηλείας ή του θανάτου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2022.

Επέκταση και στα παιδιά

Το φάρμακο είχε προηγουμένως εγκριθεί για νοσηλευόμενους ενήλικες και παιδιά σε νοσοκομείο ή περιβάλλον υγειονομικής περίθαλψης ικανό να προσφέρει παρόμοια φροντίδα.
Τώρα, μπορεί να χορηγηθεί σε ορισμένα εξωτερικά ιατρεία.
Η FDA επέκτεινε επίσης την άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης του φαρμάκου για μη νοσηλευόμενα παιδιά κάτω των 12 ετών με υψηλό κίνδυνο εξέλιξης της νόσου.

Αύξηση της ζήτησης

Η ζήτηση έχει αυξηθεί για θεραπείες για τον COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της ρεμδεσιβίρης που διατηρεί αποτελεσματικότητα έναντι της παραλλαγής όμικρον του SARS-CoV-2.
Η Gilead ανακάλυψε και ανέπτυξε για πρώτη φορά τη ρεμδεσιβίρη το 2009 ως ερευνητική θεραπεία για την ηπατίτιδα C και τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης