Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χιόνισε στη Σαχάρα! - Τρελάθηκε ο καιρός και το έστρωσε - Χιονοθύελλα στον Λίβανο

Χιόνισε στη Σαχάρα! - Τρελάθηκε ο καιρός και το έστρωσε - Χιονοθύελλα στον Λίβανο
Η χιονόπτωση σημειώθηκε στην έρημο, στη βορειο-δυτική Αλγερία, καθώς οι θερμοκρασίες έπεσαν υπό του μηδενός
Το έστρωσε το χιόνι στη Σαχάρα η κακοκαιρία που πλήττει την βόρεια Αφρική αποδεικνύοντας ότι ο καιρός... τρελάθηκε εντελώς και την ευθύνη την έχουν οι άνθρωποι με την κλιματική κρίση που επέφερε η αλόγιστη ανθρώπινη δραστηριότητα 
Για ακόμη μια φορά τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται το φαινόμενο, γεγονός που αποδεικνύει το πόσο έχουν μεταβληθεί τα καιρικά φαινόμενα.
Η χιονόπτωση σημειώθηκε στην έρημο, στη βορειο-δυτική Αλγερία, καθώς οι θερμοκρασίες έπεσαν υπό του μηδενός.
Τα παιδιά των κοντινών πόλεων πάντως το απήλαυσαν για τα καλά...
Στην περιοχή, χιόνισε το 1979 αλλά από τότε το φαινόμενο έγινε συχνό, καθώς χιονοπτώσεις σημειώθηκαν το 2017, το 2018 και το 2021.
1_9.webp
Λίβανος: Χιονοθύελλα έπληξε περιοχές της χώρας

Παρόμοιο φαινόμενο σημειώθηκε και σε περιοχές του Λιβάνου, σήμερα Τετάρτη, προκαλώντας προβλήματα σε οικονομικές δραστηριότητες και το κλείσιμο των σχολείων σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων.
Συνοδευόμενη από ισχυρούς ανέμους και βροχές, η χιονοθύελλα «Χίμπα» έκλεισε δρόμους σε περιοχές του Λιβάνου νωρίς το πρωί, αναγκάζοντας τις αρχές να χρησιμοποιήσουν μπουλντόζες για να απομακρύνουν το χιόνι από κεντρικές οδικές αρτηρίες.
Η σφοδρή κακοκαιρία προκάλεσε επίσης το κλείσιμο του εμπορικού λιμανιού της Τύρου, ενώ οι ψαράδες έσπευσαν να απομακρύνουν τις βάρκες και τα δίχτυα τους για να αποφύγουν ζημιές από την καταιγίδα. Προβλήματα από τη χιονοθύελλα αναφέρθηκαν επίσης και στην κοιλάδα Μπεκάα.
Οι αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους ορεινών περιοχών να μη βγουν από τα σπίτια τους εάν δεν είναι απολύτως απαραίτητο, καθώς και να εξοπλίσουν τα αυτοκίνητά τους με αλυσίδες.
2_10.webp

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης