Διεθνή

Erdogan: «Μεγάλες χώρες θέλουν να αγοράσουν τα αεροπλάνα μας» - Είναι «φούσκα» η εκτίναξη του πληθωρισμού

Erdogan: «Μεγάλες χώρες θέλουν να αγοράσουν τα αεροπλάνα μας» - Είναι «φούσκα» η εκτίναξη του πληθωρισμού
Φτιάξαμε τα αεροπλάνα μας, φτιάξαμε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας, κατασκευάσαμε τα οπλισμένα αεροσκάφη μας - Τώρα, ξέρετε ποιος τα θέλει αυτά από εμάς; - Υπάρχουν μεγάλες χώρες οι οποίες θέλουν να αγοράσουν αυτά τα αεροπλάνα από εμάς, είπε ο Τούρκος ηγέτης σε ομιλία του
Σχετικά Άρθρα

Μεγάλες χώρες ζητούν να αγοράσουν τα αεροπλάνα που κατασκευάζει η Τουρκία, ισχυρίστηκε ο Τούρκος Πρόεδρος Tayyip Erdogan.
Σε ομιλία του σε συνάντηση με τους Κοινοτάρχες στο προεδρικό μέγαρο, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι η εγχώριας κατασκευής αμυντική βιομηχανία έχει φτάσει στο 80%, όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.
"Φτιάξαμε τα αεροπλάνα μας, φτιάξαμε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας, κατασκευάσαμε τα οπλισμένα αεροσκάφη μας.
Τώρα προχωρήσαμε πιο πέρα.
Τώρα, ξέρετε ποιος τα θέλει αυτά από εμάς;" διερωτήθηκε ρητορικά ο Erdogan για να απαντήσει: "Υπάρχουν μεγάλες χώρες οι οποίες έλεγαν ότι ‘δεν μπορούν να τα κατασκευάσουν’ οι οποίες τώρα θέλουν να αγοράσουν αυτά τα αεροπλάνα από εμάς.
Πού ήμασταν και πού φτάσαμε".

«Φούσκα»... ο πληθωρισμός

Στην ίδια ομιλία, ο Tayyip Erdogan χαρακτήρισε "φούσκα" την εκτίναξη του πληθωρισμού και αναφέρθηκε πάλι στην απόφασή του να αυξήσει τον κατώτατο μισθό στις 4.250 τουρκικές λίρες, αύξηση που εν μέρει έχει ήδη εξαλειφθεί από τον πληθωρισμό και την υποτίμηση της λίρας.
"Θα εξαλείψουμε τη φούσκα του πληθωρισμού σύντομα", είπε ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ προανήγγειλε ότι δεν θα υπάρχει αστάθεια στις αγορές "η οποία να βασίζεται ανισόρροπη ζήτηση για συνάλλαγμα", επαναλαμβάνοντας έμμεσα τη ρητορική πως η κατρακύλα της λίρας οφείλεται σε έξωθεν επιθέσεις.
"Συνεχίζουμε τον στόχο μας να βάλουμε τη χώρα μας στις 10 κορυφαίες οικονομίες του κόσμου σπάζοντας τα δεσμά που είναι στα πόδια μας στην οικονομία εδώ και 85 χρόνια.
Ούτε ο Θεός ούτε το έθνος θα συγχωρήσουν αυτούς που εκθέτουν τη χώρα μας στους καβγάδες κάποιων ανίκανων για χάρη των δικών τους φαύλων συμφερόντων", είπε ο Erdogan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης