Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βγήκαν «μαχαίρια» μεταξύ Trump - DeSantis: Από «φίλοι», «εχθροί» με φόντο τις εκλογές 2024

Βγήκαν «μαχαίρια» μεταξύ Trump - DeSantis: Από «φίλοι», «εχθροί» με φόντο τις εκλογές 2024
Τον περασμένο Απρίλιο, ο πρώην Πρόεδρος Trump θεωρούσε τον DeSantis «φίλο» και «εξαιρετικό τύπο» - Σήμερα, έχει αλλάξει γνώμη
Σχετικά Άρθρα

Από φίλοι εχθροί έχουν μετατραπεί ο πρώην πρόεδρος Donald Trump και ο κυβερνήτης της πολιτείας της Φλόριντα Ron DeSantis με φόντο τις εκλογές του 2024.
Τον περασμένο Απρίλιο, ο πρώην Πρόεδρος Trump είπε ότι θα θεωρούσε «ως συνυποψήφιο» για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές του 2024, εάν ήταν υποψήφιος για επανεκλογή, προσθέτοντας ότι ο DeSantis ήταν «φίλος» και «εξαιρετικός τύπος».
Όλα αυτά αλλάξει σύμφωνα με αρκετές αναφορές των μέσων ενημέρωσης πρόσφατα για ένταση μεταξύ των δύο - οι οποίες φαίνεται να υποστηρίζονται από τον εσωτερικό κύκλο ανθρώπων του Trump, καθώς και από σχόλια τόσο από τον Trump, όσο και από τον DeSantis που χρησιμοποίησαν αριστεροί φορείς για να τροφοδοτήσουν την κόντρα.
Σύμφωνα με τις εκθέσεις, ο Trump παραπονέθηκε, όχι με τη δέουσα διακριτικότητα ιδιωτικά, για την ταχεία πολιτική άνοδο του DeSantis και μια πιθανή υποψηφιότητα του 2024 για τον Λευκό Οίκο.

Ο ετοιμοπόλεμος Trump

«Ο Πρόεδρος Trump είναι αυτός που ξεκάθαρα επιλέγει μια μάχη εδώ, και είναι ένας αγώνας που είναι πολύ νωρίς και περιττός», είπε ο πρώην σύμβουλος Sam Nunberg, ο οποίος είπε στο The Hill ότι είναι ουδέτερος σχετικά με όσα συμβαίνουν μεταξύ των δύο.
"Δεν βρισκόμαστε στην προκριματική σεζόν των Ρεπουμπλικανών.
Αυτός είναι ένας αγώνας για τα μέσα του 2023.
Δεν είναι αγώνας να αρχίσουμε να τον έχουμε το 2022."
Το υποτιθέμενο δράμα έχει πυροδοτήσει μια καταιγίδα στα μέσα ενημέρωσης, καθώς η αριστερά φυσικά, δεν θα ήθελε τίποτα περισσότερο από δύο από τις μεγαλύτερες απειλές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος να αλληλοεπιτεθούν ενόψει των ενδιάμεσων και των εκλογών του 2024.

Η κόντρα στα ΜΜΕ: Τα χτυπήματα Trump...

Άρθρο που δημοσιεύθηκε την Κυριακή στους New York Times προσέφερε μια λεπτομερή περιγραφή μιας ολοένα και πιο συγκρουσιακής σχέσης μεταξύ Trump και DeSantis.
Ομοίως, μια ιστορία που δημοσιεύτηκε από το Axios τη Δευτέρα, αναφέροντας ότι ο Trump υποτιμά ιδιωτικά τον DeSantis ως «βαρετό» τύπο, που στερείται «προσωπικού χαρίσματος» που βρέθηκε στο επίκεντρο της συντηρητικής ιστοσελίδας Drudge Report.
Ενώ, την περασμένη εβδομάδα, ο Trump φάνηκε να επικρίνει έμμεσα τον DeSantis επειδή αρνήθηκε να πει δημόσια εάν έλαβε το ενισχυτικό εμβόλιο COVID-19.
Σε μια συνέντευξή του στο συντηρητικό One America News Network, ο πρώην πρόεδρος επέκρινε τους πολιτικούς που «δεν έχουν τα κότσια» να αποκαλύψουν αν έκαναν την ενισχυτική δόση ή όχι, ένα σχόλιο που θεωρήθηκε «πλάγια βολή» στον κυβερνήτη της Φλόριντα.
Ο μακροχρόνιος σύμβουλος του Trump, Roger Stone, προχώρησε ακόμη περισσότερο τη Δευτέρα - αναρτώντας στο Telegram ένα άρθρο με τίτλο «Ο Πρόεδρος Donald Trump τον αποκαλεί αδιάφορο.
Ο Ron DeSantis είναι χοντρός αργός και χαζός.
Ο κυβερνήτης των Yale, Harvard δεν θα γίνει ποτέ πρόεδρος.
Ο Trump αυτή τη στιγμή προηγείται του DeSantis 5 προς 1 μεταξύ των Ρεπουμπλικανών σε εθνικό επίπεδο».
Πριν επεξεργαστεί την ανάρτηση, ο Stone έγραψε επίσης: "Αν θέλετε να μάθετε πού ήταν όταν έλειπε, ρωτήστε την Emerald Robinson.
Ή απλά περιμένετε το βίντεο", υπονοώντας ότι ο DeSantis είχε σχέση με την πρώην παρουσιάστρια της Newsmax Emerald Robinson.

Η κόντρα στα ΜΜΕ: H απάντηση DeSantis...

Ο DeSantis, εν τω μεταξύ, «χτύπησε» τον Trump σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο συντηρητικό podcast "Ruthless", όπου είπε ότι μετάνιωσε που δεν αντέδρασε πιο επιθετικά τις  κατευθυντήριες γραμμές του Trump για τη διαχείριση της πανδημίας.
"Ήμουν ο πρώτος κυβερνήτης τον Ιανουάριο του 2020 που ζήτησε ταξιδιωτικούς περιορισμούς από την Κίνα.
Υποστήριξα τον Πρόεδρο Trump όταν το έκανε αυτό", είπε, προσθέτοντας
"Αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι αυτοί οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί δεν δούλεψαν."
Τούτου λεχθέντος, ο κυβερνήτης της Φλόριντα κατηγορούσε «άτομα όπως» ο Anthony Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων - και βασικός υπεύθυνος χάραξης πολιτικής ως απάντηση στην πανδημία του Covid-19.
Αντιμέτωπος με την επανεκλογή φέτος, ο DeSantis ήταν επιφυλακτικός όσον αφορά την άμεση αντιπαράθεση με τον Trump - του οποίου η πιστή βάση ψηφοφόρων είναι αυτή που θα τον μεταφέρει σε μια άλλη θητεία ως Κυβερνήτης.

Ένταση; Ποια ένταση;

Ο DeSantis είπε στο "Ruthless" ότι η σχέση δεν είχε χαλάσει - και κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης για την ενίσχυση των φημών.
«Δεν μπορείς τρως το δόλωμα», είπε ο DeSantis.
"Ξέρεις τι προσπαθούν να κάνουν, οπότε απλά αντιδράς
Απλώς συνέχισε...
Πρέπει να μείνουμε όλοι ενωμένοι για ένα μεγάλο κόκκινο κύμα το 2022.
Πρέπει να πολεμήσουμε την αριστερά και όχι μόνο να πολεμήσουμε, αλλά νικήσουμε την αριστερά. Και αυτό κάνουμε στη Φλόριντα».

Μαθήματα από τον Trump πήρε ο DeSantis

Ο στρατηγικός αναλυτής των Ρεπουμπλικανών στη Φλόριντα, Ford O'Connell, είπε στο The Hill ότι ο DeSantis κατάφερε να πάρει πτυχές του «brand Trump» και να τις κάνει δικές του - ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.
«Αυτό που έκανε είναι ότι πήρε το βιβλίο «America First» του Donald Trump και το έφτιαξε ως βιβλίο του «Φλόριντα First».
«Αν μου λέγατε ότι ο Ron DeSantis θα επιδείκνυεε περισσότερο πολιτικό θάρρος από τον Graig Abbott (R), δεν θα το πίστευα», πρόσθεσε ο O'Connell, αναφερόμενος στον κυβερνήτη του Τέξας.
«Το γεγονός ότι ο DeSantis έδωσε σε όλους τους άλλους Ρεπουμπλικάνους κυβερνήτες μια βάση και κάλυψη για να κάνουν ό,τι καλύτερο για τις πολιτείες τους είναι ο λόγος που οι συντηρητικοί τον ανταμείβουν τώρα».

«Trump χωρίς... αποσκευές ο DeSantis»

Ένας Ρεπουμπλικανός σύμβουλος με δεσμούς με τη Φλόριντα είπε ότι μέρος της έλξης που ασκεί ο DeSantis ως μελλοντικός προεδρικός υποψήφιος προέρχεται από την αντίληψη πολλών στο κόμμα ότι ο κυβερνήτης της Φλόριντα είναι στην πραγματικότητα «Ο Trump χωρίς τις αποσκευές».
«Είναι λίγο πιο εκλεπτυσμένος, νομίζω.
Έχει τα διαπιστευτήρια του Χάρβαρντ, υπηρέτησε στον στρατό, είναι ο κυβερνήτης της τρίτης μεγαλύτερης πολιτείας, αλλά μπορεί ακόμα να μιλήσει τη γλώσσα του πλήθους των MAGA», είπε ο σύμβουλος.
«Με τον Trump, υπάρχει ακόμα πολύ δράμα ενόψει, γιατί μάλλον τον ανησυχεί ότι υπάρχει αυτός ο «άλλος τύπος» που τραβάει πολύ την προσοχή».
Σίγουρα, ο DeSantis προσπάθησε να καταργήσει τις εικασίες σχετικά με τις φιλοδοξίες του για το 2024, αναφέρει το The Hill.
Ξεκίνησε επίσημα την προεκλογική του εκστρατεία για επανεκλογή το 2022 τον Νοέμβριο και είπε ότι έχει επικεντρωθεί σε αυτό.

Μήπως τελικά όλη η παραπάνω κόντρα είναι ένας αντιπερισπασμός των Δημοκρατικών?

Ο στρατηγικός αναλυτής μέσων ενημέρωσης του GOP, Giancarlo Sopo, ο οποίος εργάστηκε στην εθνική ισπανική διαφημιστική προώθηση της εκστρατείας Trump το 2020, είπε ότι οι πρόσφατες ιστορίες για την ένταση αποτελούν μέρος μιας προσπάθειας να αποσπαστεί η προσοχή του κοινού από τις πολιτικές αποτυχίες του Προέδρου Biden.
«Οι ιστορίες «Trump εναντίον DeSantis» δεν είναι τυχαίες.
Είναι ένα κατασκεύασμα του Beltway που έχει σκοπό να αποσπάσει την προσοχή από την καταστροφική προεδρία του Biden», έγραψε στο Twitter, προσθέτοντας:
«Μην τσιμπάτε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης