Τελευταία Νέα
Διεθνή

Β. Κορέα: Επιβεβαίωσε τις πυραυλικές δοκιμές – Απόλυτα ακριβείς και αποτελεσματικές

Β. Κορέα: Επιβεβαίωσε τις πυραυλικές δοκιμές – Απόλυτα ακριβείς και αποτελεσματικές
Ο Kim Jong un έχει διαμηνύσει πως στόχος του είναι η περαιτέρω ενίσχυση των στρατιωτικών δυνατοτήτων της Β. Κορέας
Σχετικά Άρθρα

Τις πυραυλικές δοκιμές, στις οποίες προχώρησε χθες Δευτέρα 17/1 επιβεβαίωσε η Βόρεια Κορέα κάνοντας λόγο παράλληλα για πολύ ακριβείς και αποτελεσματικές εκτοξεύσεις.
Η Β. Κορέα εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς, πραγματοποιώντας την τέταρτη πυραυλική δοκιμή από τις αρχές του 2022, κίνηση που εντάσσεται στη δέσμευση του ηγέτη της, Kim Jong un, ο οποίος έχει διαμηνύσει πως στόχος του είναι η περαιτέρω ενίσχυση των στρατιωτικών δυνατοτήτων της Β. Κορέας.
Σημειώνεται πως ανάμεσα στους πυραύλους που έχει εκτοξεύσει η Β. Κορέα, οι δύο ήταν υπερηχητικοί, γεγονός που αποδεικνύει και τις αυξημένες δυνατότητες της.
Όπως μετέδωσε το βορειοκορεατικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA, «οι δύο τακτικοί κατευθυνόμενοι πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από το δυτικό τμήμα» της χώρας έπληξαν με ακρίβεια νησί-στόχο στην Ανατολική Θάλασσα της Κορέας.
Η Ακαδημία Επιστημών Άμυνας επιβεβαίωσε την ακρίβεια, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του παραγόμενου οπλικού συστήματος».

Η αντίδραση ΗΠΑ

Τις πυραυλικές δοκιμές είχαν γνωστοποιήσει ήδη από χθες η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία, η οποία έκανε λόγο για κίνηση που αποτελεί απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια της περιοχής.
Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ ζήτησαν από τη Β. Κορέα να σταματήσει τις «παράνομες και αποσταθεροποιητικές δραστηριότητές της» ενώ για ακόμα μια φορά κάλεσαν τη Β. Κορέα να ανταποκριθεί στην έκκληση Biden για διάλογο χωρίς προαπαιτούμενα.
Το διάλογο αυτό τον απορρίπτει ως προσχηματικό η Β. Κορέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης