Τελευταία Νέα
Διεθνή

Β. Κορέα: Δύο ακόμα εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων – Τέσσερις σε δύο εβδομάδες

Β. Κορέα: Δύο ακόμα εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων – Τέσσερις σε δύο εβδομάδες
Για απειλή στην ειρήνη και στη σταθερότητα κάνει λόγο η Ιαπωνία
Σχετικά Άρθρα

Σε δύο ακόμα εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς προχώρησε σήμερα Δευτέρα 17/1 η Βόρεια Κορέα, κίνηση που αναμένεται για ακόμα μια φορά να προκαλέσει την έντονη αντίδραση της διεθνούς κοινότητας.
Σύμφωνα με τη Νότια Κορέα, αυτή ήταν η τέταρτη δοκιμή που έκανε η Βόρεια Κορέα από τις αρχές του 2022 προκειμένου να δείξει ότι διευρύνει το πυραυλικό της οπλοστάσιο ενώ η Ιαπωνία έκανε λόγο για κίνηση που συνιστά απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.
Μέσα σε δύο εβδομάδες η Βόρεια Κορέα έχει προχωρήσει σε 4 εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων, εκ των οποίων οι δύο αφορούσαν υπερηχητικούς πυραύλους που είναι ικανοί αφενός για υψηλές ταχύτητες και ελιγμούς αφετέρου για να διαφεύγουν των αμυντικών συστημάτων.
Όπως έγινε γνωστό, οι σημερινές εκτοξεύσεις πυραύλων έγιναν ανατολικά του αεροδρομίου Sunan κοντά στην Πιονγκ Γιάνγκ και διένυσαν μια απόσταση 380 χιλιομέτρων προτού καταλήξουν στην θαλάσσια περιοχή κοντά στην ανατολική ακτή της Βόρειας Κορέας.

Αντιδράσεις

«Είναι προφανές ότι ο στόχος των συχνών εκτοξεύσεων πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα είναι για να βελτιώσει την πυραυλική της τεχνολογία.
Η συνεχιζόμενη εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα συνιστά σοβαρό πρόβλημα για τη διεθνή κοινότητα, συμπεριλαμβανομένης και της Ιαπωνίας» είπε ο υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας, Nobuo Kishi, ο οποίος σημείωσε πως οι δοκιμές αυτές παραβιάζουν τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Από την πλευρά της η διοίκηση του αμερικανικού στρατού στην περιοχή του Ινδικού – Ειρηνικού Ωκεανού ανέφερε πως η εκτόξευση δεν αποτελούσε άμεση απειλή για τις ΗΠΑ ή τους συμμάχους τους, τονίζοντας ωστόσο ότι «αυτές οι εκτοξεύσεις πυραύλων υπογραμμίζουν τον αποσταθεροποιητικό αντίκτυπο του παράνομου οπλικού προγράμματος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης