Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Το κοινοβούλιο ενέκρινε το lockdown για τους ανεμβολίαστους παρά τις σοβαρές αντιδράσεις

Γαλλία: Το κοινοβούλιο ενέκρινε το lockdown για τους ανεμβολίαστους παρά τις σοβαρές αντιδράσεις
Σε ισχύ τα μέτρα από τις επόμενες ημέρες – καταργείται η δυνατότητα χρήσης του διαγνωστικού τεστ σε δημόσιους χώρους 
Σχετικά Άρθρα

Ενέκρινε το γαλλικό κοινοβούλιο τα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του Covid-19, συμπεριλαμβανομένου του πιστοποιητικού εμβολιασμού το οποίο προκάλεσε ογκώδεις διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού

Οι βουλευτές στην κάτω βουλή του κοινοβουλίου ψήφισαν 215 υπέρ έναντι 58 κατά την Κυριακή 16/1, ανοίγοντας το δρόμο για την έναρξη ισχύος του νόμου τις επόμενες ημέρες.
Ο νέος νόμος, ο οποίος πέρασε δύσκολα στο κοινοβούλιο, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να βρίσκουν ορισμένες από τις διατάξεις του πολύ σκληρές, θα απαιτεί από τους ανθρώπους να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο σε δημόσιους χώρους όπως εστιατόρια, καφετέριες, κινηματογράφους και τρένα μεγάλων αποστάσεων.
Επί του παρόντος, τα μη εμβολιασμένα άτομα μπορούν να εισέλθουν σε τέτοιους χώρους με τα αποτελέσματα ενός πρόσφατου αρνητικού τεστ Covid-19.
Σχεδόν το 78% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας το Σάββατο 15 Ιανουαρίου.

Οι δηλώσεις Macron

Ο Emanuel Macron, ο οποίος αναμένεται να διεκδικήσει δεύτερη θητεία στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου, δληλωσε στη Le Parisien αυτόν τον μήνα ότι ήθελε να «τσαντίσει» τους μη εμβολιασμένους ανθρώπους κάνοντας τη ζωή τους τόσο περίπλοκη που θα κατέληγαν να κάνουν το εμβόλιο Covid.

Ογκώδεις διαδηλώσεις

Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του εμβολίου διαδήλωσαν στο Παρίσι και σε ορισμένες άλλες πόλεις το Σάββατο (15/1) κατά του νόμου,
Η Γαλλία βρίσκεται εντός του πέμπτου κύματος Covid-19, με τα ημερήσια νέα κρούσματα να ξεπερνούν τακτικά επίπεδα ρεκόρ πάνω από 300.000.
Ωστόσο, ο αριθμός των εισαγωγών στην εντατική είναι πολύ χαμηλότερος από ό,τι στο πρώτο κύμα το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης