Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Τα στοιχεία για την κυβερνοεπίθεση παραπέμπουν στη Ρωσία – Διεξάγει υβριδικό πόλεμο

Ουκρανία: Τα στοιχεία για την κυβερνοεπίθεση παραπέμπουν στη Ρωσία – Διεξάγει  υβριδικό πόλεμο
hackers είχαν σαν στόχο να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα, επισημαίνουν οι ουκρανικές αρχές
Σχετικά Άρθρα

Τη Ρωσία «έδειξε» ως υπεύθυνη η έρευνα που διεξήγαγε η Ουκρανία προσπαθώντας να εντοπίσει ποιος είχε την ευθύνη για την μαζική κυβερνοεπίθεση που σημειώθηκε προ ημερών εναντίον πολλών υπουργείων και υπηρεσιών της χώρας, σύμφωνα εμ δημοσίευμα του Reuters τη Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2021.

Απποσταθεροποίηση

«Όλες οι ενδείξεις παραπέμπουν στη Ρωσία για την κυβερνοεπίθεση.
Η Μόσχα συνεχίζει να διεξάγει έναν υβριδικό πόλεμο», αναφέρει σε ανακοίνωσή που εξέδωσε νωρίτερα το ουκρανικό υπουργείο ψηφιακής μεταρρύθμισης, επισημαίνοντας πως οι hackers είχαν σαν στόχο να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα.
Μάλιστα, το υπουργείο κάλεσε τους Ουκρανούς να μην ανησυχούν πως τα προσωπικά τους δεδομένα είναι σε κίνδνο.
Οι hackers ήθελαν «μόνο να εκφοβίσουν την κοινωνία.
Αλλά επίσης και να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία, να αναστείλουν το έργο στον δημόσιο τομέα και να πλήξουν την εμπιστοσύνη των Ουκρανών στις αρχές» ανάφερε η ανακοίνωση.

Άρνηση του Κρεμλίνου

Φυσικά το ίδιο το Κρεμλίνο έχει αρνηθεί κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς αυτούς.
Μάλιστα εκπρόσωπος του προέδρου Putin  ισχυρίστηκε πως οι Ουκρανοί έχουν φτάσει στο σημείο να κατηγορούν για ότι πηγαίνει στραβά τη Μόσχα.
Πάντως, με πολλούς διαφορετικούς φορείς να ερευνούν την επίθεση που έπληξε συνολικά 70 κυβερνητικούς ιστοτόπους της χώρας, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας αναφέρθηκε σε ένα διαφορετικό σενάριο.

O ρόλος της Λευκορωσίας

Ο Serhi Demeounek υποστήριξε πως τα προκαταρκτικά στοιχεία παραπέμπουν σε μια ομάδα hackers, ονόματι UNC1151, με έδρα την Λευκορωσία.
Αν και βεβαίως είναι γνωστό πως η Λευκορωσία είναι ο στενότερος σύμμαχος της Ρωσίας.
Η Λευκορωσία από την πλευρά της δεν έχει σχολιάσει τις κατηγορίες αυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(): Failed opening 'views/ad_prestitial78.php' for inclusion (include_path='.:/opt/plesk/php/7.3/share/pear') in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898