Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Εν μέσω πολιτικής κρίσης ο Boris Johnson περικόπτει το ειδικό τέλος του BBC

Βρετανία: Εν μέσω πολιτικής κρίσης ο Boris Johnson περικόπτει το ειδικό τέλος του BBC

Το πάγωμα του τέλους για το BBC που ανέρχεται σε 159 λίρες υποστηρίζεται ότι θα είναι ένα βοήθημα για τα νοικοκυριά που αγωνίζονται να αντεπεξέλθουν στην αύξηση του κόστους ζωής και το ράλι στις ενεργειακές τιμές

Σχετικά Άρθρα

Τη χρηματοδότηση στην κρατική τηλεόραση του BBC σκοπεύει να περικόψει η βρετανική κυβέρνηση μέσα από το πάγωμα του ειδικού τέλους που καταβάλουν οι Βρετανοί πολίτες, σύμφωνα με δημοσίευμα της Mail, την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022.
Το δημοσίευμα ήδη προκάλεσε αντιδράσεις.

Ακανθώδες ζήτημα

Το ζήτημα της χρηματοδότησης του British Broadcasting Corporation αποτελεί εδώ και χρόνια ακανθώδες θέμα πολιτικής διαμάχης – ήδη από την εποχή του Tony Blair - και ο ίδιος ο Boris Johnson έχει δηλώσει επανειλημμένως πως το σύστημα χρηματοδότησης θα πρέπει να τροποποιηθεί, κάτι που επανέλαβε και πάλι πρόσφατα.

Επικαλείται τον πληθωρισμό

Με τον πληθωρισμό να ανεβαίνει συνεχώς και να εκτιμάται πως θα φτάσει σε υψηλά τριάντα ετών μέσα στην άνοιξη, ξεπερνώντας το 6%, το πάγωμα του τέλους για το BBC που ανέρχεται σε 159 λίρες εκτιμάται ότι θα είναι ένα βοήθημα για τα νοικοκυριά που αγωνίζονται να ανταπεξέλθουν στην αύξηση του κόστους ζωής και το ράλι στις ενεργειακές τιμές.
Από την άλλη πλευρά, μια τέτοια κίνηση θα είναι ένα σοβαρό πλήγμα για τα οικονομικά του BBC, ειδικά δε, στην προσπάθεια του να παράγει ένα προϊόν ανταγωνιστικό προς τα ιδιωτικά κανάλια και τις ανερχόμενες πλατφόρμες, όπως το Netflix.
Σημειωτέον πως τον περασμένο Νοέμβριο η κυβέρνηση ξεκίνησε ένα νέο γύρο συνομιλιών για το κόστος των τηλεοπτικών αδειών, προκειμένου να διασφαλίσει μεγαλύτερα έσοδα

Πολιτικές αντιδράσεις

Το δημοσίευμα της Mail on Sunday προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, έντονες αντιδράσεις κυρίως μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Ενδεικτικά οι Εργατικοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το θέμα καταγγέλλοντας πως μια τέτοια απόφαση που θα δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του BBC λαμβάνεται με πολιτικά κίνητρα.
«Ο Πρωθυπουργός και η Υπουργός Πολιτισμού φαίνονται αποφασισμένοι να επιτεθούν στον κορυφαίο αυτό βρετανικό θεσμό γιατί δεν τους αρέσει η δημοσιογραφία που ασκεί» τόνισε επικριτικά η σκιώδης υπουργός Πολιτισμού των Εργατικών, Lucy Powell.
Το όλο θέμα πιθανότατα έχει να κάνει με τον συνεχιζόμενο θόρυβο για τα επίμαχα κορωνοπάρτι της Ντάουνιγκ Στριτ που κλονίζουν την… καρέκλα του Boris Johnson
Την περασμένη εβδομάδα βουλευτής των Τόρις υποστήριξε πως η κάλυψη από το BBC του θέματος των πάρτι συνεπάγεται με πραξικόπημα κατά του πρωθυπουργού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης