Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγαρία: Διαμαρτυρίες κατά των εμβολίων με ακροδεξιά πολιτική πλατφόρμα – «Τέλος στη δικτατορία του Covid»

Ουγγαρία: Διαμαρτυρίες κατά των εμβολίων με ακροδεξιά πολιτική πλατφόρμα – «Τέλος στη δικτατορία του Covid»
Η Ουγγαρία έχει ποσοστό εμβολιασμού λίγο πάνω από 60%, το οποίο είναι χαμηλότερο στη Δυτική Ευρώπη
Σχετικά Άρθρα

Πάνω από χίλιοι άνθρωποι διαδήλωσαν στη Βουδαπέστη διαμαρτυρόμενοι κατά του εμβολιασμού του COVID-19 σε συγκέντρωση που διοργάνωσε το ακροδεξιό Κίνημα Η Πατρίδα μας, το οποίο επιχειρεί να επιβάλει μια ισχυρή αντιεμβολιαστική και αντιμεταναστευτική πολιτική πλατφόρμα ενόψει των εκλογών της 3ης Απριλίου 2022, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters  την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022.

«Η δικτατορία του COVID»

«Δεν ανεχόμαστε τον εκβιασμό», έλεγε το κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης, όπου ο κόσμος σήκωσε  πανό που έγραφαν: «Είμαι ανεμβολίαστος, όχι εγκληματίας» και «Φτάνει η δικτατορία του COVID».
Οι εμβολιασμοί κατά του COVID-19 έχουν γίνει υποχρεωτικοί μόνο για τους εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Ποσοστά εμβολιασμού

Η Ουγγαρία έχει ποσοστό εμβολιασμού λίγο πάνω από 60%, το οποίο είναι χαμηλότερο από τα δυτικοευρωπαϊκά επίπεδα.
Λίγο περισσότεροι από έξι εκατομμύρια Ούγγροι έχουν κάνει τουλάχιστον δύο δόσεις, ενώ 3,3 εκατομμύρια έχουν λάβει τρίτη ενισχυτικη.
Η κυβέρνηση αναγνώρισε ένα τέταρτο εμβόλιο του οποίο η χρήση θα ξεκινήσει σε έξι μήνες ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της έγκρισης
Anti-vaccine far-right rally attracts hundreds in Hungary | Reuters
Αναδιάταξη της άκρας δεξιάς

Η Πατρίδα μας, είναι ένα κόμμα παρακλάδι του πρώην ακροδεξιού κόμματος του Jobbik, έχει συμμαχήσει με ριζοσπαστικές ομάδες της άκρας δεξιάς τα τελευταία χρόνια.
Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση Zavecz Research που διεξήχθη τον Δεκέμβριο, η Πατρίδα μας έλαβε 3%, που θα ήταν κάτω από το όριο του 5% για την είσοδο στο κοινοβούλιο στις εκλογές του Απριλίου 2022.
Το Fidesz, κυβερνών κόμμα, έλαβε 38% με αντίπαλο τη συμμαχίας των έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης, , υποδεικνύοντας ότι ο πρωθυπουργός Viktor Orban θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια δύσκολη επανεκλογή.
Enough of Covid dictatorship': Anti-vaccine rally in Hungary attracts  hundreds | World News - Hindustan Times
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης