Τελευταία Νέα
Διεθνή

BlackRock: Ξεπέρασαν τα 10 τρισ. δολ. τα υπό διαχείριση κεφάλαια το δ΄τρίμηνο 2021

BlackRock: Ξεπέρασαν τα 10 τρισ. δολ. τα υπό διαχείριση κεφάλαια το δ΄τρίμηνο 2021
Το υπό διαχείριση ενεργητικό διαμορφώθηκε στα 10,01 τρισ. δολ. στο τέλος του τριμήνου
Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη τέταρτου τριμήνου της BlackRock, καθώς τα έσοδα από τις αμοιβές του μεγαλύτερου διαχειριστή χρήματος στον κόσμο αυξήθηκαν με τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία να ξεπερνούν τα 10 τρισ. δολ.
Ένα δυνατό τελείωμα της χρονιάς στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές βοήθησε στην ενίσχυση της απόδοσης των διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων γενικά, με τη BlackRock να επωφελείται.
Το υπό διαχείριση ενεργητικό διαμορφώθηκε στα 10,01 τρισ. δολ. στο τέλος του τριμήνου, από 8,68 τρισ.  δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.
Οι καθαρές εισροές για το τρίμηνο ήταν 212 δισεκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων οι μακροπρόθεσμες καθαρές ροές ανήλθαν σε 169 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι 116 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι.
«Η επιχείρησή μας είναι πιο διαφοροποιημένη από ποτέ – οι ενεργές στρατηγικές, συμπεριλαμβανομένων των εναλλακτικών, συνέβαλαν πάνω από το 60% της αύξησης της οργανικής βασικής αμοιβής το 2021», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Larry Fink.
Τα έσοδα της BlackRock από επενδυτικές συμβουλές, δανεισμό τίτλων και διοικητικές προμήθειες, το μεγαλύτερο τμήμα της, αυξήθηκαν στα 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια το τέταρτο τρίμηνο, με τη βοήθεια του παγκόσμιου όγκου συναλλαγών που ανήλθε σε υψηλό ρεκόρ το 2021, ξεπερνώντας τα 5 τρισ. δολάρια για πρώτη φορά.
Τα προσαρμοσμένα κέρδη αυξήθηκαν 2,5% στα 1,61 δισ. δολάρια, ή 10,42 δολάρια ανά μετοχή, το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, από 1,57 δισ. δολάρια ή 10,18 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.
Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο η εταιρεία να αναφέρει κέρδη 10,16 $ ανά μετοχή, σύμφωνα με στοιχεία της IBES από τη Refinitiv.
Τα έσοδα αυξήθηκαν σχεδόν 14% στα 5,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης