Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Άδεια τα ράφια των super market - Τι συμβαίνει

ΗΠΑ: Άδεια τα ράφια των super market - Τι συμβαίνει
Οι ελλείψεις που αναφέρονται σε εθνικό επίπεδο είναι εκτεταμένες
Σχετικά Άρθρα
H νέα χρονιά δεν γέμισε τα ράφια των σούπερ μάρκετ στις ΗΠΑ, καθώς τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα παραμένουν, προκαλώντας σημαντικές ελλείψεις σε τρόφιμα.
Οι ελλείψεις στα καταστήματα τροφίμων σε όλη τη χώρα έχουν γίνει πιο έντονες τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η Omicron συνεχίζει να εξαπλώνεται και οι χειμερινές καταιγίδες επιδεινώνουν τα προβλήματα που προκαλεί η έλλειψη εργατικού δυναμικού.
Οι ελλείψεις που αναφέρονται σε εθνικό επίπεδο είναι εκτεταμένες, επηρεάζοντας τα προϊόντα και το κρέας, καθώς και τα συσκευασμένα αγαθά όπως τα δημητριακά, σύμφωνα με δημοσίευμα της USA Today.
Ενώ τα τρόφιμα είναι πιο δύσκολο να βρεθούν, πολλά κοστίζουν περισσότερο με τον αυξανόμενο πληθωρισμό, ο οποίος εκτοξεύθηκε τον Νοέμβριο στο 7%, στα υψηλότερα επίπεδα από το 1982.

Προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Albertsons, Vivek Sankaran μίλησε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εφοδιαστική αλυσίδα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών για τα κέρδη της εταιρίας.
«Νομίζω ότι ως επιχείρηση, όλοι έχουμε μάθει να το διαχειριζόμαστε», ανέφερε ο Sankaran.
Ο Curt Covington, ανώτερος διευθυντής στην AgAmerica, δήλωσε στο USA TODAY ότι οι τάσεις για συγκεκριμένες ελλείψεις τροφίμων είναι ποικίλλουν.
«Οι ελλείψεις εξαρτώνται από το είδος, το κατάστημα και την περιοχή της χώρας», τόνισε ο Covington.
«Οι ελλείψεις μπορεί να οφείλονται σε ζητήματα της αλυσίδας εφοδιασμού, τη συμπεριφορά των καταναλωτών ή περιβαλλοντικούς παράγοντες, επομένως είναι δύσκολο να προσδιοριστεί τι θα επηρεαστεί στη συνέχεια».
Καθώς συμπληρώνονται δύο χρόνια πανδημίας, όλο και περισσότερα προϊόντα σπανίζουν, λόγω των διαταραχών της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού, όπως η συμφόρηση στα λιμάνια και οι ελλείψεις οδηγών φορτηγών και εργαζομένων στην εξυπηρέτηση.

H μετάλλαξη Omicron και ο καιρός

Μέρος των ελλείψεων στα ράφια των καταστημάτων οφείλεται σε πανδημικές τάσεις που δεν υποχώρησαν ποτέ – και επιδεινώνονται από τη μετάλλαξη Omicron.
Οι Αμερικανοί τρώνε στο σπίτι περισσότερο από ό,τι συνήθιζαν, ειδικά επειδή τα γραφεία και ορισμένα σχολεία παραμένουν κλειστά.
Φαινόμενα που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες, από χιονοθύελλες στα βορειοανατολικά έως πυρκαγιές στο Κολοράντο, επηρέασαν επίσης τη διαθεσιμότητα των προϊόντων και οδήγησαν τους καταναλωτές σε αυξημένεςε προμήθειες, επιδεινώνοντας τα προβλήματα εφοδιασμού που προκαλούνται από την πανδημία.
Τα παντοπωλεία των ΗΠΑ διαθέτουν συνήθως το 5% έως το 10% των προϊόντων τους σε απόθεμα ανά πάσα στιγμή. αυτή τη στιγμή, αυτό το ποσοστό μη διαθεσιμότητας κυμαίνεται γύρω στο 15%, σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ένωσης Καταναλωτικών Εμπορικών σημάτων, Geoff Freeman.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης