Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καζακστάν: Ξεπέρασαν τους 4.400 οι συλληφθέντες και τους 40 οι νεκροί, επίσημα, ανεπίσημα είναι πολλοί περισσότεροι

Καζακστάν: Ξεπέρασαν τους 4.400 οι συλληφθέντες και τους 40 οι νεκροί, επίσημα, ανεπίσημα είναι πολλοί περισσότεροι
Εκφράζονται φόβοι ότι ο αληθινός αριθμός των νεκρών στο Καζακστάν μπορεί να είναι πολύ υψηλότερος απ' αυτόν που ανακοινώθηκε επισήμως
Σχετικά Άρθρα
Περισσότεροι από 4.400 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και περισσότεροι από 40 έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια της αντικυβερνητικής αναταραχής στο Καζακστάν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα Σάββατο 8 Ιανουαρίου από κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Ο αριθμός των νεκρών φαίνεται πως περιλαμβάνει μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.
Εκφράζονται φόβοι ότι ο αληθινός αριθμός των νεκρών μπορεί να είναι πολύ υψηλότερος απ' αυτόν που ανακοινώθηκε επισήμως.
Ο πρόεδρος της χώρας Qasim-Jomart Tokayev κήρυξε μια ημέρα εθνικού πένθους για «τα πολλά θύματα των τραγικών γεγονότων σε μερικά τμήματα της χώρας», σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Μια υπό τη Ρωσία στρατιωτική συμμαχία πρώην σοβιετικών κρατών, ο Οργανισμός της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO), έχει στείλει στο Καζακστάν αλεξιπτωτιστές ως τμήμα μιας ειρηνευτικής δύναμης. Συνολικά περίπου 2.500 μέλη δυνάμεων ασφαλείας από το εξωτερικό στέλνονται στο Καζακστάν, ανακοίνωσε η συμμαχία CSTO.

Σύγκλιση συνόδου CSTO 

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, σε σημερινή επικοινωνία του με τον Tokayev μέσω βιντεοκλήσης, υποστήριξε την πρόταση του τελευταίου για μια σύνοδο κορυφής του CSTO μέσα στις επόμενες ημέρες για να συζητηθεί η αναταραχή.
Ο ισχυρός άνδρας της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko, ο οποίος έχει καταστείλει αντικυβερνητική αναταραχή στη δική του χώρα, μίλησε επίσης σήμερα με τον Tokayev.
Εκπρόσωπος του βετεράνου πρώην ηγέτη του Καζακστάν Nursultan Nazarbayev επιβεβαίωσε εξάλλου σήμερα ότι αυτός ο τελευταίος εξακολουθεί να βρίσκεται στη χώρα, παρά τις ταραχές.
«Ο ηγέτης του έθνους βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, τη Nursultan», έγραψε ο Aydos Ukibay στο Twitter. Προηγουμένως είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι ο 81χρονος Nazarbayev είχε εγκαταλείψει τη χώρα αφού ο διάδοχός του, ο πρόεδρος Tokayev, τον έπαυσε από τη θέση του ως επικεφαλής του ισχυρού Συμβουλίου Ασφαλείας του Καζακστάν.
Ο Nazarbayev βρίσκεται σε απ' ευθείας επικοινωνία με τον Tokayev, σύμφωνα με τον Ukibay.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης