Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kazaks (ΕΚΤ): Μην πιστεύετε ότι δεν θα αυξήσουμε τα επιτόκια ή ότι δεν θα μειώσουμε τη στήριξη εάν κριθεί απαραίτητο

Kazaks (ΕΚΤ): Μην πιστεύετε ότι δεν θα αυξήσουμε τα επιτόκια ή ότι δεν θα μειώσουμε τη στήριξη εάν κριθεί απαραίτητο
Τον περασμένο μήνα, η ΕΚΤ αποφάσισε να χαράξει μια πορεία για την έξοδο από τα έκτακτα μέτρα τόνωσης που θεσπίστηκαν λόγω της πανδημίας
Σχετικά Άρθρα

Τη διαβεβαίωση για παρέμβαση της ΕΚΤ σε περίπτωση που το outlook του πληθωρισμού ενισχυθεί παρείχε ο Martins Kazaks, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωτράπεζας και διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Λετονίας.
Όπως δήλωσε, ενώ η ΕΚΤ βλέπει την αύξηση των τιμών καταναλωτή να διολισθαίνει κάτω από τον στόχο του 2% -καθώς επιλύονται οι κρίσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας και το αυξανόμενο κόστος ενέργειας μειώνεται- πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση εν μέσω της επίμονης απειλής από τον Covid-19 και της αυξημένης οικονομικής αβεβαιότητας.
«Μην πιστεύετε ότι δεν θα αυξήσουμε τα επιτόκια ή ότι δεν θα μειώσουμε τη στήριξη εάν κριθεί απαραίτητο» δήλωσε και συμπλήρωσε «φυσικά και θα κάνουμε τη δουλειά μας».
Σύμφωνα με τον ίδιο, το κυριότερο στοιχείο είναι ευελιξία.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα, η ΕΚΤ αποφάσισε να χαράξει μια πορεία για την έξοδο από τα έκτακτα μέτρα τόνωσης που θεσπίστηκαν λόγω της πανδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης