Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde: Η ΕΚΤ δεν πρέπει να αντιδράσει στην αύξηση του πληθωρισμού - Αποκλείεται αύξηση επιτοκίων το 2022

Lagarde: Η ΕΚΤ δεν πρέπει να αντιδράσει στην αύξηση του πληθωρισμού - Αποκλείεται αύξηση επιτοκίων το 2022
«Η σύσφιξη δεν θα επηρεάσει την οικονομία παρά μόνο αφού έχει ήδη περάσει το σοκ», εκτίμησε η πρόεδρος της ΕΚΤ
Σχετικά Άρθρα
Στη θέση της περί παροδικής ανόδου του πληθωρισμού εμμένει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τονίζει ότι η ΕΚΤ δεν πρέπει να προχωρήσει σε σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής.
«Ο πληθωρισμός θα εξασθενίσει, επομένως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν πρέπει να σφίξει την πολιτική, καθώς θα μπορούσε να πνίξει την ανάκαμψη», δήλωσε την Παρασκευή η Christine Lagarde, αποκλείοντας το ενδεχόμενο αύξησης επιτοκίων το 2022. «Οι προϋποθέσεις για την αύξηση των επιτοκίων είναι απίθανο να ικανοποιηθούν το επόμενο έτος» είπε χαρακτηριστικά.

Όχι σε σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής

«Όταν η πίεση του πληθωρισμού αναμένεται να εξασθενίσει –όπως συμβαίνει σήμερα– δεν έχει νόημα να αντιδράσουμε με αυστηρότερη πολιτική», τόνισε η Lagarde, όπως μεταδίδει το Reuters.
«Η σύσφιξη δεν θα επηρεάσει την οικονομία παρά μόνο αφού έχει ήδη περάσει το σοκ», εκτίμησε η πρόεδρος της ΕΚΤ.
Η αυστηροποίηση της πολιτικής επί του παρόντος,  θα πιέσει τα εισοδήματα των νοικοκυριών, τα οποία ήδη αντιμετωπίζουν ένα σοκ από το αυξανόμενο κόστος ενέργειας που πιθανότατα θα περιορίσει την ανάπτυξη, πρόσθεσε.
«Σε αυτήν την κατάσταση, η αυστηρότερη νομισματική πολιτική θα επιδεινώσει μόνο τη συσταλτική επίδραση στην οικονομία», εκτίμησε η Christine Lagarde.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης