Τελευταία Νέα
Διεθνή

Buffett (Berkshire) προς Sanders: Γιατί δεν ασχολούμαι με την απεργία στο εργοστάσιο χάλυβα – Δεν είναι η δουλειά μου!

Buffett (Berkshire) προς Sanders: Γιατί δεν ασχολούμαι με την απεργία στο εργοστάσιο χάλυβα – Δεν είναι η δουλειά μου!

Τι απαντά ο «σοφός της Omaha» στον Γερουσιαστή Bernie Sanders όσον αφορά την εργασιακή αντιπεράθσεη σε εταιρεία που ανήκει στον ομιλό του

Σχετικά Άρθρα

Ο Warren Buffett , ο ένατος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, δηλώνει ότι δεν είναι στο χέρι του να διευθετήσει την απεργία των 450 εργατών χάλυβα σε μια εταιρεία που του ανήκει, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN Business την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2021.
Ο Γερουσιαστής Bernie Sanders έγραψε μια επιστολή στον διευθύνοντα σύμβουλο της Berkshire Hathaway, ζητώντας να παρέμβει σε μια απεργία του συνδικάτου United Steelworkers στο εργοστάσιο Special Metals στο Χάντινγκτον της Δυτικής Βιρτζίνια.
Τα μέλη του συνδικάτου βρίσκονται σε απεργία εδώ και τρεις μήνες στη Special Metals, μονάδα της Precision Castparts, η οποία ανήκει στη Berkshire.

Η επιστολή

«Σε μια εποχή που αυτή η εταιρεία και η Berkshire Hathaway έχουν εξαιρετικές επιδόσεις, δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο οι εργαζόμενοι που απασχολούνται από εσάς θα πρέπει να ανησυχούν για το αν θα μπορούν να ταΐσουν τα παιδιά τους ή εάν θα έχουν υγειονομική περίθαλψη.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο το βιοτικό επίπεδο αυτών των σκληρά εργαζόμενων Αμερικανών θα πρέπει να επιδεινωθεί», αναφέρει ο Bernie Sanders στην επιστολή του.

Η σύμβαση

Επισημαίνεται επίσης ότι στους υπαλλήλους προσφέρθηκε σύμβαση χωρίς αύξηση μισθού τον πρώτο χρόνο, μόνο ένα μπόνους 2.000 δολαρίων και στη συνέχεια αυξήσεις μισθών 1% το δεύτερο έτος και 2% ετησίως τα επόμενα τρία χρόνια.
Σημείωσε ακόμη ότι η εταιρεία θέλει να αυξήσει το κόστος της υγειονομικής κάλυψης για τους εργαζόμενους από 275 το μήνα σε 1.000 δολάρια ετησίως, ενώ παράλληλα μείωσε τον χρόνο των διακοπών.
Ο Sanders χαρακτήρισε την προσφορά «εξωφρενική και προσβλητική».

Δεν έχω την ευθύνη

Ωστόσο, ο Buffett απάντησε με μια επιστολή που παραθέτει την ετήσια οικονομική κατάθεση της Berkshire στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η οποία λέει στους επενδυτές ότι η διαχείριση των διαφορετικών εταιρειών της επαφίεται στα στελέχη κάθε θυγατρικής – όχι στην ίδια την Berkshire ή στον ίδιο.
«Οι εταιρείες μας ασχολούνται μεμονωμένα με τις δικές τους εργασιακές σχέσεις και αποφάσεις (εκτός από την επιλογή του διευθύνοντος συμβούλου).
Διαβιβάζω την επιστολή σας στον διευθύνοντα σύμβουλο της Precision Castparts, αλλά δεν του κάνω καμία σύσταση για οποιαδήποτε ενέργεια.
Είναι υπεύθυνος για την επιχείρησή του», υπογραμμισε ο Buffett στην απάντησή του

Η διαφοροποίηση του Buffett

Σε αντίθεση με πολλούς άλλους από τους πλουσιότερους ανθρώπους της χώρας, ο Buffett έχει παρουσιάσει ένα προφίλ που δείχνει να ασχολείται με τους εργαζόμενους και την εισοδηματική ανισότητα.
Ζήτησε υψηλότερους φόρους για τους πλούσιους και δεσμεύτηκε να χαρίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του, η οποία πλέον ανέρχεται σε κάτι περισσότερο από 100 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.
Επίσης, δεν συμμερίζεται την αρνητική στάση άλλων δισεκατομμυριούχων στο συνασπισμό των εργαζομένων σε εργατικά συνδικάτα, όπως ο ιδρυτής της Amazon r Jeff Bezos ή ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Elon Musk, οι οποίοι και οι δύο έχουν αντιτεθεί τις προσπάθειες οργάνωσης συνδικάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης